Privacy op het toneel: ontmoet de cast van de Big Brother Awards

Oscar Kocken en Cripta Scheepers presenteren Big Brother Awards

Zelf bepalen of de stormvloedkering open staat
DOSSIER: Big Brother Awards

Op maandag 11 december is het zover: de Big Brother Awards. Verwacht een wervelende theatervoorstelling vol muziek, sketches en satire. De avond wordt gepresenteerd door Oscar Kocken en Cripta Scheepers. We stellen ze graag aan je voor.

Oscar en Cripta

Cripta studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse toneelschool en kleinkunstacademie en speelde een jaar later al in één van de meest besproken voorstellingen van 2016: Watskeburt?! - de musical. Oscar debuteerde in 2008 als toneelschrijver en werkte in de jaren daarop onder andere met Lucas de Man en Abdelkader Benali. Samen met Greg Nottrot richtte hij de satirische theatershow Orde van de Dag op, treffend omschreven als "de grootste theatervernieuwing in jaren". Ook wij zijn fan en daarom nodigden we hem in 2016 uit om de Big Brother Awards te schrijven en presenteren. Na een wervelend jaar met onder meer het veelgeprezen NTR-programma Zomaar Een Gast (een spin-off van Zomaargasten), zijn we meer dan blij dat hij zich dit jaar weer toelegt op de Big Brother Awards. Oscar schrijft de voorstelling met Daan Windhorst.

Cripta: dr_dreps. Oscar: Willem Popelier.

Big Brother Awards

De Big Brother Awards 2017 is een theatershow, spoedcursus privacy en prijsuitreiking in één. De voorstelling wordt eenmalig opgevoerd in de Stadsschouwburg Amsterdam op maandag 11 december. Terwijl prijzen worden uitgereikt, worden in literaire speeches, liedjes en sketches toekomstvisies geschetst en morele standpunten uitgelegd, ontleed en op de kop gezet. Vorig jaar leidde dit o.a. tot een anonieme cowboy met een net zo anoniem lied, de nieuwste startup Mindr en een uitlaatservice voor privacywaakhonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.