• Menu

0 recente resultaten

Referendum sleepwet komt er definitief aan

Het referendum over de sleepwet komt er echt aan! De Kiesraad heeft vanochtend definitief groen licht gegeven. "Toevallig" is vandaag ook bekend geworden dat de sleepwet pas volledig wordt ingevoerd na het referendum - om andere redenen overigens.

Drempel ruimschoots gehaald

Tijdens de persconferentie gaf de Kiesraad het verlossende woord: de drempel van geldige verzoeken is ruimschoots gehaald. Na een steekproef en controle komt de Kiesraad tot een totaal aantal van maar liefst ruim 384.126 geldige verzoeken. Dat is een enorm aantal bezorgde burgers die gebruik hebben gemaakt van hun democratische recht om te laten weten dat ze gehoord willen worden.

Nu is het de taak van onze volksvertegenwoordigers, inclusief CDA-fractievoorzitter BumaBuma neemt het vooralsnog niet zo nauw met de wet, om de wet en de stem van burgers te respecteren. Want Nederland verdient een betere wet.

Invoering wet uitgesteld

Vanochtend werd "geheel toevallig" ook bekendDe nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Ollongren zal dit vandaag aan de Kamer melden dat de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) waarover het referendum gaat, pas op 1 mei volledig in werking zal treden. De invoering van de sleepwet wordt dus uitgesteld tot na het referendum. Maar de reden voor dit uitstel is niet zozeer de komst van het referendum (zoals wij hadden gevraagdOnze verzoek aan Rutte om de wet pas na het referendum van kracht te laten worden), maar slechts van praktische aard: het optuigen van de nieuwe toetsingscommissie (TIB) blijkt toch meer tijd in beslag te nemen dan was verwacht. Op zich een goede beslissing, maar niet omdat men de uitslag van het referendum wil afwachten om de alsnog te verbeteren.

Campagne voeren voor het referendum?

Overweeg je om campagne te voeren en wil je meer weten over de belangrijkste punten uit de wet? Kom dan naar één van onze informatieavonden op 14 of 22 november waar we de belangrijkste punten uit de wet zullen bespreken, de feiten van de fabels zullen scheiden en je vragen zullen beantwoorden.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag