De week van bevooroordeelde vertalingen, kritiek op Google’s Sidewalk labs en heel veel paperclips

Campagne voeren voor het sleepnet-referendum? Kom naar een infoavond!

Nomineer nu de grootste privacyschenders van 2017!
DOSSIER: Geheime diensten

Tot eind maart zal er volop campagne worden gevoerd in het kader van het sleepnet-referendum. Daar is zelfs geld voor beschikbaar. Overweeg jij om campagne te voeren en wil je goed beslagen ten ijs komen? Wij houden deze wet al sinds 2011 in de gaten. Tijdens twee informatieavonden bespreken we de belangrijkste punten uit de wet, de grootste misvattingen, en is er volop ruimte voor jouw vragen.

Aanmelden

We organiseren twee infoavonden, één in Amsterdam en één in Eindhoven. Als je je hieronder aanmeldt, zullen we je zo snel mogelijk de exacte locatie en het programma van de avond sturen. Heb je nu al een specifieke vraag? Als je 'm alvast aan ons doorgeeft zullen we proberen je vraag mee te nemen in de avond.

Info-avond Amsterdam op 14 november om 19:00

Aanmelding gesloten.

Info-avond Eindhoven op 22 november om 19:30

Aanmelding gesloten. De informatieavond zal plaatsvinden bij MADspace, Don Boscostraat 4, 5611 KW Eindhoven. Inloop vanaf 19:00, we starten om 19:30. De avond zal duren tot 21:00.

Lees je in

Wil je je alvast inlezen? Via onze dossierpagina vind je de belangrijkste informatie over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

Subsidie

In de Wet raadgevend referendum is geregeld dat de ReferendumcommissieBekijk alvast de website van de Referendumcommissie. subsidies verstrekt voor maatschappelijke initiatieven en particulieren die het publieke debat willen bevorderen over een wet waarover een referendum wordt gehouden. Per referendum is maximaal 2 miljoen euro beschikbaar voor subsidies.

Op woensdag 1 november zal er officieel bekend worden gemaakt of er een referendum zal plaatsvinden over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Daarna zal bekend worden hoe de subsidieprocedure bij de Referendumcommissie zal worden ingericht.

  1. Robert de Wit

    A’dam bezoeken is niet voor iedereen een optie, dus is het ook mogelijk om een info-avond te houden in Groningen?
    Ik kan me voorstellen dat Law & ICT Students’ Association van de RUG (https://lisa-groningen.nl/) zeer geïnteresseerd zou zijn hierin (en waarschijnlijk ook wel bereid is te helpen indien gewenst).

  2. May

    Ik zou graag aansluiten als het in Rotterdam wordt georganiseerd. Anders zou het fijn zijn als de informatie achteraf op de mail konden krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.