De week van Websiteblokkades, Tinderperikelen en Googlegrappen

Zaterdag 4 november: Privacy Café-dag

Opnieuw Amerikaanse massasurveillance voor de Europese rechter
DOSSIER: Privacy Café

Bijpraten met andere vrijwilligers? Iets nieuws leren? Geïnspireerd raken om zelf actief te worden? Meld je aan!

Programma

We hebben een vol maar ontspannen programma. Dit kun je verwachten:

Sleepwet-referendum
Nina Boelsums komt vertellen over haar strijd voor het sleepwet referendum. Zij gaat vertellen wat ze is tegen gekomen, en wat we de komende tijd kunnen verwachten.

Dowse-workshop
Met een toekomst in zicht waarin slimme apparaten in huis standaard lijken te worden (denk alleen al aan de slimme thermostaat) willen we zelf kunnen bepalen welke apparaten informatie naar buiten sturen en welk niet. Met DowseKijk verder op: http://dowse.eu/, een apparaatje dat functioneert als een aan/uit knop, kan dit. Let op! De workshop is Engels gesproken. Vragen kunnen in het Nederlands gesteld en beantwoord worden.

De dag zal duren van 11:00 tot 14:00 op het kantoor van Bits of FreedomPrinseneiland 97hs - 1013 LN Amsterdam, lunch inbegrepen.

Aanmelden

Het aanmeldformulier is gesloten. Wil je er last-minute toch bij zijn? Stuur een mailtje naar Evelyn.

Privacy Café

Het Privacy CaféDe Privacy Café website is een gratis toegankelijke workshop die op diverse locaties wordt georganiseerd. Het is de enige plek in Nederland waar mensen gratis terecht kunnen voor hulp bij het verbeteren van hun privacy en veiligheid online. Het is de enige plek die discussie over privacy combineert met de praktijk. Een bezoeker van het Privacy Café gaat naar huis met een veiligere laptop of smartphone. Daarom is het Privacy Café zo belangrijk.

Het Privacy Café wordt gerund door vrijwilligers van Bits of Freedom en hackerspaces door het hele land. Het Privacy Café zou zonder deze vrijwilligers niet bestaan.

Voor wie

Voor bestaande vrijwilligers en iedereen die overweegt actief te worden.

Waarom vrijwilliger worden?

Een Privacy Café organiseren is belonend werk: door het persoonlijke en kleinschalige karakter van het Café kun je mensen heel gericht helpen en is de kans groot dat je zelf ook iets nieuws leert. Als organisator hoef je niet te beschikken over enorme technische kennis. De vaardigheden die wel belangrijk zijn: je vindt het leuk om mensen te woord te staan en werkt graag samen. En je vindt het belangrijk dat mensen zich meer bewust zijn van hun privacy!

 1. Bob

  Gezien het aankomend wetsvoorstel worden dit soort evenementen des te belangrijker. Helaas ben ik zelf verhinderd die dag maar bij deze wil ik mijn “thumbs up” kenbaar maken! Hopelijk ben ik er een volgende keer bij

 2. Basema

  Hi, Ik merk op dat in de mail advertentie voor de privacy Café is de datum 04 nov maar in het artikel staat 06 nov! Wat is de juiste datum? Alvast Bedankt

  • Evelyn

   Hoi Basema,
   Het is op zaterdag 4 november. Waar zie je de 6e staan? Dan passen we dat aan!

   Groeten,
   Evelyn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.