Websiteblokkades vooral schadelijk voor vertrouwen
Het is ook belangrijk om je te realiseren dat het ontzettend makkelijk is om zo’n blokkade door providers te omzeilen. Hoe dat precies kan hangt af van de technische werking van de blokkade. In het verleden gebeurde dat op twee manieren: het vervalsen van het DNS-verkeer en het blokkeren van het verkeer naar de website zelf. Het omzeilen van zulke blokkades kost een beetje handige internetter, inclusief het zoeken naar een korte handleiding, niet meer dan een kwartiertje. Zo’n blokkade als Brein wil, werkt dus helemaal niet.
Maar zo’n blokkade heeft wel allerlei negatieve consequenties. Providers dwingen om internetverkeer te vervalsen is slecht voor het vertrouwen in onze digitale infrastructuur. Het vervalsen van internetverkeer is gewoonlijk iets dat alleen criminelen doen. Hoe weet je als gebruiker zeker dat niet ook het internetverkeer naar andere websites wordt vervalst en, als het al gebeurt, wie wat met deze vervalsing wil?
mien ona
Niet mee eens!
De piratebay is hetzelfde als een lokale radio zender,beter zelfs,mensen kunne alle muziek vinden niet alleen de muziek die word opgedrongen door plaatenmaatschappijen en radiozenders. Dus de artiest bereikt via piratebay MEER potentiele kopers dan ieder ander medium. En alleen als je weet dat de muziek bestaat kun je hem pas kopen. Alle muziek die door de industrie word onderdrukt berijk geen luisteraars. En piratebay doorbreekt juist die onderdrukking.