• Menu

0 recente resultaten

5 mei: Bezoek de Mirror Room op het Bevrijdingsfestival in Amsterdam

Elke dag geef jij bewust en onbewust informatie over jezelf bloot. Waar je bent, met wie, of je je ergens zorgen over maakt en waarover. In de Mirror Room word je geconfronteerd met dit web van data. Hoe diep treedt technologie in jouw privédomein en waar trek jij de grens? Dat ontdek je 5 mei in de Mirror Room.

Wat heeft data met vrijheid te maken?

In toenemende mate worden onze bewegingen en handelingen gevolgd, geanalyseerd en te gelde gemaakt. Sociale media maken een notitie van elke like, Google onthoudt waar je naar zoekt en in drukke winkelstraten volgen sensoren je terwijl je winkel in, winkel uit loopt. Het is onduidelijk waar deze data terecht komt. Bij adverteerders, dat zeker. Maar ook bij verzekeraars, je werkgever of misschien wel bij de overheid? Heb jij nog wel controle over je eigen informatie? Een situatie waarin je geen controle meer hebt over wie wat van je weet, is een situatie waarin je waakzaam bent omdat je niet meer weet wie je volgt. Waarin je niet vrijuit spreekt omdat je niet weet wie meeluistert. Een situatie, met andere woorden, waarin je niet vrij bent.

Praktische informatie

Tijd: De Mirror Room is open van 10:00 tot 17:00.
Locatie: Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen in het Westerpark, Amsterdam.
Entree: De Mirror Room is gratis toegankelijk.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag