• Menu

0 recente resultaten

Big Brother Awards 2016: Wat staat je te wachten?

De Big Brother Awards bestaat dit jaar uit een theatrale prijzenceremonie en tentoonstelling. Op maandag 14 november kun je om 19:30 in de SSBA Salon de tentoonstelling ‘Rendering Realities’ bezoeken. Om 20:30 gaat de prijzenceremonie groots van start, onder leiding van Oscar Kocken en Lotte Driessen.

Prijzenceremonie
We hebben theatermakers Oscar Kocken en Daan Windhorst uitgenodigd om de staat van privacy in Nederland vanuit alle mogelijke perspectieven te belichten. Reken op sketches, liedjes en een satirisch overzicht van alles wat het afgelopen jaar terecht tot ophef leidde, of onterecht werd genegeerd. Daarnaast reiken we natuurlijk ook drie prijzen uit. De publieksprijs en expertprijs gaan naar de grofste privacyschenders van het afgelopen jaar. De Felipe Rodriguez Award, vernoemd naar grondlegger van de digitale burgerrechtenbeweging in Nederland, wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die het afgelopen jaar grote positieve impact had op onze privacy.

Met onder andere: Daan Windhorst, Oscar Kocken, Lotte Driessen, Mark Kraan, Erik van der Horst, Jan Groenteman, Keez Groenteman, Aron Raams en Daniel Rose.

Tentoonstelling
Margarita Osipian stelde voor ons de tentoonstelling ‘Rendering Realities’ samen. De vragen die daarin centraal staan zijn: Hoe behouden we onze autonomie wanneer we door de publieke ruimte bewegen? Hoe engageren we op een waardevolle manier met de vaak onzichtbare surveillancesystemen waarin we dagelijks verwikkeld zijn? De tentoonstelling kan t/m 16 november worden bezocht.

Met onder andere: Timo Arnall, Paolo Cirio, Heather Dewey-Hagborg, Dries Depoorter, Hasan Elahi, Roos Groothuizen, Jasper van Loenen, en Leonardo Silvaggio.

Meer info
Kaartjes kosten €25. Met dit bedrag help je de Big Brother Awards kostendekkend te maken. We willen echter niet dat de prijs een belemmering vormt voor je aanwezigheid, daarom is er ook een gereduceerd tarief van €12,50. Je kunt hier je kaarten kopen.

De Big Brother Awards ontleent zijn naam aan de totalitaire, alziende leider ‘Big Brother’ uit de roman 1984 van George Orwell. De organisatie van de Nederlandse Big Brother Awards is in handen van Bits of Freedom, een onafhankelijke burgerrechtenbeweging die opkomt voor communicatievrijheid en privacy op internet. Elk jaar maken personen, bedrijven en overheden die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden door grove inbreuken op de privacy en vrijheid van burgers kans de Publieksprijs of Expertprijs mee naar huis te nemen. Bits of Freedom wil hiermee laten zien hoe het in het afgelopen jaar gesteld was met het recht op privacy in Nederland.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag