• Menu

0 recente resultaten

CC de AIVD: laat je stem horen tegen massaal tappen onschuldige burgers!

Ondanks serieuze kritiek op de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, drukt minister Plasterk toch zijn plan door om een sleepnet in te voeren. Daarmee worden onschuldige burgers straks massaal in de gaten gehouden. Alsof we in al onze berichten de AIVD cc’en. Doe ook mee en laat je stem hiertegen horen!

#CCdeAIVD
Je werkmails, de appjes met vrienden en de persoonlijke gesprekken met je partner. Straks staat de AIVD bij je digitale communicatie in de CC als het sleepnet werkelijkheid wordt.

Wil je dit voorkomen? Laat je stem horen en vertel je familie, vrienden, collega’s én uiteraard de AIVD zelf waarom er geen ruimte is voor een sleepnet in Nederland: #CCdeAIVD!

Deel je zorgen online en gebruik de hashtag #CCdeAIVD. Om de AIVD alvast een handje te helpen kan je je zorgen ook direct met hen delen:

  • Mail
    De AIVD kan niet direct gemaild worden. Stuur daarom een mail en zet ccdeaivd@bof.nl op de CC. Wij zorgen ervoor dat je mail bij de AIVD wordt afgeleverd.
  • Twitter
    Stuur een tweet naar @AIVD of gebruik de hashtag #CCdeAIVD.

Voor een sleepnet is in Nederland geen ruimte. Een essentieel onderdeel van onze vrije samenleving is juist dat de communicatie van onschuldige burgers niet massaal door geheime diensten wordt onderschept zonder dat zij iets verkeerds doen.

Als je weet dat geheime diensten meeluisteren zal je twee keer nadenken wat je zegt of deelt met anderen, ook als je helemaal niks fout doet. Het leidt tot zelfcensuur en beperkt de vrijheid voor afwijkende opvattingen die juist zo essentieel zijn voor een vitale democratische rechtsstaat.

Update: De link naar de vermeende Facebookpagina van de AIVD is verwijderd. De desbetreffende pagina blijkt niet officieel gelieerd te zijn aan de AIVD.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag