• Menu

0 recente resultaten

We stellen graag aan je voor: Sabine de Witte

We zijn ontzettend blij dat Sabine ons als vrijwillig zal helpen met het schrijven van blogposts. Momenteel is ze druk met het tikken van achtergronden over de Big Brother Awards.

avatar-sabine-steps“Jarenlang heeft het internet alleen maar positief voor mij gewerkt, ik heb er zelfs m’n werk van gemaakt: als reisjournalist/blogger en content creator probeer ik het internet een beetje mooier te maken. Helaas werd ik zelf geconfronteerd met de donkere kanten van het web: gehackt worden, je eigen mailbox niet meer in kunnen en zelfs persoonlijke data die zonder mijn toestemming verkocht werd aan derden. Ik ben me er meer in gaan verdiepen vlak voor Snowden de NSA-files lekte en toen werd me pas echt duidelijk wat de impact van data op privacy kan zijn. Ik deel heel bewust, en hoop dat zo aan een breder publiek mee te kunnen geven.

De argumenten ‘ik heb niets te verbergen’ en ‘ze mogen alles van me weten’ worden vaak roekeloos in de rondte geroepen door mensen die geen idee hebben hoe politiek, economie en commercie werkt. Logisch ook, want als burger denk je dat alles juist gedaan wordt om jou beter van te laten worden. Helaas, het internet heeft gratis kapot gemaakt en dus mag je duur betalen met data. Ik grap vaak dat mijn geschreven woorden ook mijn wapen zijn, dus laat ik ze hier goed gebruiken.”

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag