• Menu

0 recente resultaten

Privacyschenders gezocht – Nominaties Big Brother Awards 2016 geopend!

Vanaf vandaag kan je privacyschenders namen en shamen door ze te nomineren voor een Big Brother Award. Die personen, bedrijven of overheden die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden met stevige inbreuken op de privacy van Nederlanders, kan je tot en met 16 oktober via dit formulier op de site van de Big Brother Awards nomineren voor de Publieksprijs.

Daarna kan je stemmen op een van de drie kandidaten die het vaakst genomineerd zijn. Degene met de meeste stemmen wint op 14 november 2016 de Publieksprijs tijdens het Awardgala in de Stadsschouwburg Amsterdam. Big Brother is watching you, en die ene avond kijken we terug.

Dus leef je uit, nomineer zoveel kandidaten als je wilt! (Let wel, hoe beter je onderbouwing, hoe groter de kans is dat diegene daadwerkelijk een nominatie krijgt.) En vraag ook anderen nominaties in te dienen! De identiteit en gegevens van inzenders worden uiteraard niet openbaar gemaakt.

Over de Big Brother Awards

“Op tv, in de krant, in je online nieuwsfeed – voortdurend horen we over mensen, bedrijven en overheden die het niet zo nauw nemen met privacy.” zegt Hans de Zwart, directeur van Bits of Freedom. “Eens per jaar staan we daarom stil bij de ergste privacyschenders om aan de hand daarvan te zien hoe het gesteld is met ons grondrecht. Tegelijkertijd laten we zien wat je zelf zoal kunt doen.”

We organiseren jaarlijks de Big Brother Awards. Het doel is om met een serieuze knipoog aandacht te vragen voor de staat van privacy in Nederland. De identiteit en gegevens van inzenders worden uiteraard niet openbaar gemaakt. Vorig jaar waren zowel Minister Plasterk als de Amsterdamse korpschef Aalbersberg zo sportief om de prijs in een bomvolle Stadsschouwburg op te halen. Max Schrems won de positieve Felipe Rodriguez Award, omdat hij het gezicht is geworden van het Europees verzet tegen privacyschendingen door Facebook. Daarnaast is hij ook de initiatiefnemer van de zogenaamde ‘Safe Harbor’-rechtszaak die de Amerikaanse bescherming van de privacy van Europeanen ter discussie stelde.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag