• Menu

0 recente resultaten

SIDN fonds honoreert podcastproject Insert_User

Het SIDN fonds is opgericht door Stichting Internet Domeinregistratie Nederland ter bevordering van een sterk, open en toegankelijk internet. Deze week kregen we te horen dat het fonds geld beschikbaar heeft gesteld aan de tweede fase van ons project Witboek Privacypraktijken: Insert_User. We zijn het SIDN fonds ontzettend dankbaar voor deze kans en verheugen ons erop samen met onderzoeksbureau Studio Spomenik aan de slag te gaan.

Insert_User
Startups zijn dankbaar materiaal voor vergezichten: media verslinden ze en hogescholen hengelen scholieren de startup voor als dé weg naar succes. Maar het startup-ecosysteem ligt ook steeds vaker onder vuur. In 2015 ondersteunde SIDN fonds ons onderzoek naar de Nederlandse startupscene. Wat bleek? Privacy en databescherming zijn bij startups niet altijd top of mind. En terwijl startups weliswaar goed zijn in disrupten, is er niet altijd oog voor de maatschappelijke consequenties van de diensten die worden uitgerold. In een vervolg op dit onderzoek duikt Insert_User nog dieper de Nederlandse startup scene in. Door middel van een podcast en online repository onderzoekt Insert_User de cultuur, verhalen en ambities van Nederlandse startups en stimuleert het good practices op het gebied van privacy en databescherming.

Meewerken? Stuur ons dan een mailtje. Benieuwd naar de andere projecten die zijn gehonoreerd? Bezoek dan de website van het SIDN fonds.

xoxo
We zijn iedereen die heeft bijgedragen aan de eerste fase van het project, maar in het bijzonder Bram Kanstein, Edial Dekker, Jons Janssens, Joost Aartsen, Nalden, Renato Valdes Olmos, Sarah Hagens en Yuki Kho, bijzonder dankbaar voor het delen van hun overtuigingen, ideeën en inzichten.

 

SIDN fonds

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag