5 mei: Wat leert de geschiedenis ons over privacy en vrijheid? Kom naar de Godwin-lezing.

5 mei: De Mobiele Wasstraat op het Bevrijdingsfestival Amsterdam

Whoopwhoop! WhatsApp versleutelt je apps
DOSSIER: Doe-het-zelf

Heb je eigenlijk wel een goed wachtwoord op je mobiel? Geeft jouw telefoon voortdurend door waar je bent? Jouw mobiel is waarschijnlijk nog niet zo vrij als het zou kunnen zijn. Daarom bemannen we op 5 mei de Mobiele Wasstraat. Daar maken we je telefoon van binnen en buiten schoon. Kom langs en bevrijd je telefoon van ongewenste gluurders en dataslurpers!

Waarom moet mijn telefoon door de Wasstraat?
Achter de schermen bewaart en deelt je smartphone heel veel informatie over jou. Waar je bent en met wie je belt, welke apps je gebruikt en waar je online naar hebt gezocht. Wij vinden dat jouw smartphone jouw zaak is en helpen je graag met het beschermen van je vrijheid en privacy.

Kun je er op 5 mei niet bij zijn? Jammer! Maar niet getreurd, op bof.nl/toolbox kun je terecht voor praktische adviezen en tools waarmee je je privacy en veiligheid online kunt verbeteren.

Meehelpen?
Vind je ‘t leuk om met mensen te praten over internetvrijheid? Lijkt ‘t je gezellig om met ons de Wasstraat te bemannen? Stuur ons dan een berichtje, we hebben je er graag bij!

Praktische informatie
We staan op 5 mei 2016 van 11:00 tot 16:30 in het Westerpark in Amsterdam, in de ‘passage’ voor het Ketelhuis. Net als de rest van het bevrijdingsfestival is de Mobiele Wasstraat gratis toegankelijk.

We zijn enorm veel dank verschuldigd aan De Lopende Band voor het originele ontwerp. Bezoek dus gauw hun website en zet ze ook voor jou aan het werk.

 1. Wim ten brink

  Leuk, maar wat wordt verstaan onder “schoon”? Hoe bepaal je of een app op een mobiele telefoon nu wel of niet betrouwbaar is? En vooral: wat te doen bij betaalde apps die uiteindelijk de gebruiker blijken te spioneren?

  Ik heb overigens de 5 stappen voor een veilige mobiel bekeken en vind de “kindertaal” erop niet erg overtuigend. Ik snap dat deze informatie is bedoeld voor een groot publiek en dat de aanname is dat de bezoeker geen ervaren ICT’er is.

  • Evelyn Austin

   Beste Wim,

   Dank voor je reactie. In deze ‘installatie’ bespreken we wachtwoorden, locatie-instellingen en updates. We bespreken geen individuele apps.

   De Internetvrijheid Toolbox is inderdaad bedoeld voor een groot publiek. Kindertaal proberen we echter te vermijden. Kun je aangeven op welke pagina je dat gevoel kreeg? Dat kan hier maar je mag het ook sturen naar toolbox@bof.nl. Dank je wel alvast voor je feedback!

 2. Heiko

  Over dataslurpers gesproken….. Waarom heeft BOF eigenlijk een facebook-pagina?

 3. Curly

  Gebruik gewoon een gsm met een no nonsens prepaid.
  Elk jaar een nieuwe gsm met prepaid.kaart. Bevalt goed !
  Gebruik in feite een wegwerptelefoon. Een aanrader !

  • Pascal

   Of gewoon géén mobiel en daarmee je schijn-privacy niet boven het milieu stellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.