Bescherm je koude oren en je internetvrijheid!

22 maart: Bits of Groningen | Het "niets te verbergen" argument

De Week
DOSSIER: Doe-het-zelf

Iedereen die zich bezig houdt met privacy komt ‘m tegen: het “ik heb toch niets te verbergen” argument. Reden dus om ‘m tegen het licht te houden! Tijdens deze avond zal Hans de Zwart een gesprek leiden volgens de Socratische gespreksmethode. Daarom is het dit keer extra belangrijk om je op te geven, omdat er plek is voor maximaal 25 mensen.

Praktisch
Aanmelden: Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Nephtis.
Tijd: Inloop vanaf 19:30, we starten om 20:00.
Locatie: Launch Café, Herestraat 106, 9711LM Groningen.

 1. Vincent

  Kan iemand dit opnemen en bijvoorbeeld op youtube plaatsen? Ik hoor graag wat dhr Hans de Zwart te vertellen heeft maar ik heb geen tijd om in persoon aanwezig te zijn.

 2. Hans de Zwart

  Hoi Vincent, het idee van dit gesprek is dat de argumenten juist van de aanwezigen komen (ik faciliteer dat). Daarom kunnen we dit ook niet opnemen, want dan kunnen mensen minder vrij spreken. Excuus! Ken je onze webpagina over het ‘niets te verbergen’ argument al? https://www.bof.nl/ons-werk/niets-te-verbergen/

 3. Rene Raggl

  Ik zou best interesse hebben om te komen, maar afstand Zeeland / Groningen is mij te groot. Had van mij best wat centraler gemogen.

 4. Frans van der Reep

  7. Mensen zullen met deep learning/big data verkeerde conclusies gaan gaan trekken op basis van profiling die steeds meer gedragrespons gaat bepalen.

  Voorbeeld? Onderzoek geeft aan dat mensen die zwarte koffie drinken vaker psychpopatisch zijn. Als u dus ergens invult dat u zwarte koffie drinkt kom t u in de wereld van ‘big data’ in een hogere risico klasse terecht.
  Wees dus voorzichtig met ‘prive gegevens’als ‘ik drink zwarte koffie’ ivm dit soort consequuenties.

  Denkt u dat dit onzin of overdreven is is? Het gebeurt al volop. Een voorbeeld? Er worden regelmatig mensen aangehouden zoaqls u en ik op Schiphol omdt de algoritmen achter de ‘smart’ camera’s die uw beweging, uw geluid en uw lichaamstemperatuur registreren, uitrekenen dat u een veiligheidsrisico bent. U gaat dan uw vliegtuig missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.