• Menu

0 recente resultaten

Maak kennis met onze gloednieuwe Privacy Café Coördinator!

Het Privacy Café kan niet zonder coördinator. Iemand die overzicht bewaart, de grote lijnen bewaakt en zorgt voor de stamgasten. Een eerste aanspreekpunt voor bibliotheken en de buitenwereld. Daarom zijn we ontzettend blij jullie te mogen voorstellen aan Vincent van Dijk, die deze mooie en belangrijke rol de komende tijd als vrijwilliger op zich zal nemen.

“Mijn naam is Vincent van Dijk en ik ben de nieuwe Privacy Café Coördinator voor Bits of Freedom. Na het uitstekende werk van Douwe Schmidt en Xander Bouwman zal ik het komende jaar hun werk voortzetten en waar mogelijk uitbreiden.

Vincent Privacy Cafe CoordinatorNet als mijn collega’s bij Bits of Freedom en onze stamgasten zie ik de achteruitgang van privacy in het digitale tijdperk als een groot maar onderbelicht maatschappelijk probleem. Ik geloof helemaal niet dat mensen hun privacy willen inleveren voor gebruiksgemak of een al dan niet misplaatst gevoel van veiligheid; ze zijn zich simpelweg niet bewust van het feit dat zij deze afweging dagelijks maken. Het vergroten van het bewustzijn voor dit probleem zie ik dan ook als een belangrijke taak waar ik mij met veel plezier voor inzet. Het Privacy Café is hier bij uitstek voor geschikt.

In eerste instantie zal ik vooral de stamgasten ondersteunen bij de organisatie van de Privacy Cafés en het beantwoorden van verzoeken en vragen die binnenkomen via privacycafe@bitsoffreedom.nl en Twitter. Daarnaast zal ik bekijken hoe we het bereik van het Privacy Café kunnen vergroten en wat er gedaan kan worden om het contact met de bezoekers van de Cafés te verbeteren en verduurzamen. Verder zijn er afgelopen augustus tijdens onze jaarlijkse Stamgastendag waardevolle ideeën en suggesties naar voren gekomen waar ik mee aan de slag ga, daar later meer over!

Het Privacy Café is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Bijvoorbeeld voor het organiseren van een café, het geven van teach-the-teacher-trainingen, het maken van promotiemateriaal en voor allerlei andere klussen. Neem contact op voor meer informatie of om je ideeën en suggesties te delen. We horen graag van je.”

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag