• Menu

0 recente resultaten

Wij vieren Orwell’s verjaardag. Doe je mee?

25 juni is de verjaardag van George Orwell (de schrijver van o.a. 1984). Sinds een paar jaar is een traditie aan het ontstaan om die dag te vieren met feesthoedjes. Op surveillancecamera’s. Wij gaan dit jaar natuurlijk weer aan de slag. Dus zet ook 25 juni alvast in je agenda, de beste foto van een verjaarscamera krijgt een Bits of Freedom-shirt!

Het begon twee jaar geleden, toen FRONT404 de 110e verjaardag van George Orwell aangreep om de Utrechtse binnenstad wat op te vrolijken.

En vorig jaar gingen wij ook vrolijk aan de slag.

IMG_3567IMG_3595 IMG_3575

Van Groningen tot Haarlem tot Nijmegen. Surveillancecamera’s zijn er in overvloed. De mogelijkheden zijn dus eindeloos om mee te doen!

Benodigdheden:

  • Een lange stok (met haak)
  • Gaffer tape
  • Eventueel touw en ballonnen
  • En… feesthoedjes natuurlijk! Die hebben we alvast voor je gemaakt. Kies uit drie George Orwell/Bits of Freedom-themed modellen en download ze hieronder:
Feesthoedje sjabloon
Download
Feesthoedje sjabloon
Download
Feesthoedje sjabloon
Download

 

Stap 1:

Bevestig gaffer tape aan de onderkant van een hoedje. Plak er eventueel twee ballonnen aan vast.

Stap 2:

Zoek een geschikte camera.

Stap 3:

Bevestig het hoedje op de stok en laat voorzichtig zakken op de camera. Let wel op, want afhankelijk van waar je woont kan het versieren van camera’s botsen met plaatselijke verordeningen.

Stap 4:

Doe een paar stappen achteruit, bewonder je werk, neem een foto en deel hem met de rest van de wereld. Bijvoorbeeld op Facebook, Diaspora, Known of Twitter en tag het met #happybirthdayorwell. De maker van de beste foto krijgt van ons gratis een Bits of Freedom-shirt en een setje webcamstickers (voor de surveillancecamera in je huiskamer) opgestuurd.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag