• Menu

0 recente resultaten

Bits of Freedom zoekt Privacy Café Coördinator [vacature] — Gesloten

Bits of Freedom zoekt een vrijwilliger die de succesvolle Privacy Cafés naar een hoger niveau wil tillen.

Wie zoeken wij?
Jij wilt je inzetten om communicatievrijheid en privacy te verdedigen. Daarvoor hoef je geen expert te zijn op het gebied van privacybeschermende tools. Wel ben je gepassioneerd over onze doelstellingen en weet je deze naar een breed publiek te vertalen. Je hebt het organisatorische vermogen om grote groepen te enthousiasmeren, zowel on- als offline. Je hebt veel empathisch vermogen en kunt bruggen slaan tussen mensen en organisaties met verschillende achtergronden. Je helpt graag mensen en hebt oog voor hoe mensen met een minder technische achtergrond het internet ervaren. Daarnaast is het belangrijk dat je initiatiefrijk en flexibel bent.

Wat zul je doen?
Je bent het eerste aanspreekpunt van het Privacy Café. Je helpt organisaties en mensen die een Privacy Café willen organiseren en helpt vrijwilligers (“stamgasten”) om hun tijd en kennis optimaal in te zetten. Daarom beheer je de website en mailinglijst, zit je achter het twitteraccount en beantwoord je vragen die binnenkomen per mail. Ook neem je het initiatief om het Privacy Café naar eigen inzicht te ontwikkelen en verbeteren. Je hebt hierin veel vrijheid en kunt rekenen op ondersteuning en het netwerk van Bits of Freedom om jouw plannen te verwezenlijken. Afhankelijk van je eigen inzet, visie en plannen ben je hier een dag in de week mee bezig.

Wat bieden wij?
Bits of Freedom biedt je de kans om te werken aan een innovatief project met grote ambities. Je bevindt je in de voorhoede van de internetvrijheidsbeweging en doet belangrijk werk. Je zult je grenzen kunnen verleggen op inhoudelijk, communicatief en operationeel vlak. We bieden je veel vrijheid om het Privacy Café vorm te geven, ruim baan voor eigen initiatief en veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de kans om een hoogwaardig netwerk op te bouwen en jezelf als expert op het gebied van digitale zelfverdediging te profileren. We vergoeden je onkosten. De duur van je betrokkenheid is nader overeen te komen.

Over het Privacy Café en de procedure.
Het Privacy Café is een initiatief van digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom. Vrijwilligers reizen door Nederland en helpen jong en oud om hun laptop, tablet en smartphone beter te beveiligen. Dit noemen we digitale zelfverdediging. Bij voorkeur vindt het Privacy Café plaats op een openbare plek, bijvoorbeeld in de bibliotheek. In 2014 namen 406 mensen deel aan Privacy Café’s tijdens 16 edities in 10 steden. Dit kon alleen dankzij de meer dan 70 vrijwilligers van het Privacy Café. Kijk op de website voor meer informatie.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Evelyn Austin (bewegingbouwer Bits of Freedom): +31 6 2689 5124, evelyn.austin@bof.nl of Xander Bouwman (huidige coördinator Privacy Café): me@xanderbouwman.com. Gelieve een sollicitatiebrief met motivatie en CV te mailen aan Evelyn Austin (naar bovenstaand e-mailadres) vóór maandag 22 juni. Je hoort uiterlijk vrijdag 26 juni of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag