• Menu

0 recente resultaten

Citizenfour nu in de bioscoop. Met een inleiding door Bits of Freedom.

Na de première op het IDFA in november 2014, is Laura Poitras’ documentaire Citizenfour vanaf vandaag in geselecteerde bioscopen in Nederland te zien. De onthullingen van Edward Snowden zijn actueler dan ooit nu we moeten bepalen hoeveel vrijheid we onze geheime diensten willen geven. Daarom verzorgen we bij een aantal vertoningen een inleiding.

Citizenfour

Voor de Filmkrant schreven we eerder een artikel over de actualiteit van de film en de onthullingen van Edward Snowden. Daaruit:

“Citizenfour gaat ook over ons, als kijkers. Snowden heeft immers duidelijk gemaakt dat de Amerikaanse en Engelse geheime diensten praktisch alle communicatie, zoals emails en telefoongesprekken, proberen te onderscheppen. Of zoals de NSA het zelf in een presentatie typeert: ‘Collect it all’, ‘Process it all’ en uiteindelijk ‘Know it all.'”

“Ook in Nederland is het debat over ongerichte surveillance door de overheid actueel. De bevoegdheden van de Nederlandse geheime diensten strekken nu al ver. De AIVD en de MIVD mogen op afstand inbreken op computers en de telefoon- en internetverbindingen van verdachte individuen of organisaties aftappen. Maar onze geheime diensten willen meer: ze willen net als hun Amerikaanse en Engelse collega’s ook communicatie op grote schaal kunnen aftappen. Ook van mensen die helemaal nergens van worden verdacht.” Lees hier verder.

Datums

In samenwerking met distributeur Cinema Delicatessen verzorgt Bits of Freedom viermaal een inleiding. Vrijwilligers van Bits of Freedom bezoeken de film op deze datums gratis. Stuur een mailtje naar Evelyn als je erbij wilt zijn.

30 mei om 14:15 | ‘t Hoogt in Utrecht
8 juni om 19:30 | Concordia in Enschede
Weekend van 13 juni | Groninger Forum in Groningen
Najaar 2015 | Lumière in Maastricht.

Kijk hier voor een volledige lijst van vertoningsdata.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag