• Menu

0 recente resultaten

Facebook past privacyvoorwaarden aan: gebroken belofte

Het was al aangekondigd: Facebook past haar privacyvoorwaarden aan. Een heel karwei, want ze hebben de opzet helemaal omgegooid. Aan de voorkant ziet het er allemaal veel duidelijker uit en daarvoor verdienen ze complimenten. Maar wat staat er nu eigenlijk echt? We pikken het onderdeel er uit waarin staat wat ze delen met andere bedrijven.

The Facebook Companies
Facebook kocht in de afgelopen jaren een aantal opvallende bedrijven op, zoals Instagram en WhatsApp. Bij die laatste overname ontstond onrust. Gebruikers van de messenger-app vreesden dat Facebook hun gegevens ook zou gebruiken. Dat werd toentertijd door WhatsApp gesust met de bezwering:

“Above all else, I want to make sure you understand how deeply I value the principle of private communication. […] Make no mistake: our future partnership with Facebook will not compromise the vision that brought us to this point. Our focus remains on delivering the promise of WhatsApp far and wide, so that people around the world have the freedom to speak their mind without fear.”

Dat blijkt een gebroken belofte, want sinds vandaag lezen we in de privacyvoorwaarden van Facebook:

“We kunnen gegevens over jou met deze bedrijven delen om het ondersteunen en het integreren van de activiteiten van deze bedrijven te vergemakkelijken en onze diensten te verbeteren.”

De crux zit hem in het woord “integreren”. En in het feit dat WhatsApp is toegevoegd aan de lijst met bedrijven. Deze voorwaarden maken wel degelijk de weg vrij om data te delen. Het vervelende is dat we nog steeds niet precies weten welke gegevens waarvoor gedeeld worden en hoe dat gebeurt. Ondanks de moeite die Facebook heeft genomen voor een nieuwe vorm, blijft cruciale inhoud onduidelijk.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag