• Menu

0 recente resultaten

De week in 408 woorden

We snappen het: je tijd is beperkt. Geld moet worden verdiend en de interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. En er is meer in de wereld: een selfie-spiegel voor Google Glass, neuswarmers, Power Washing Porn op Reddit… Daarom een stukje service van ons naar jou toe: alles wat je deze week had moeten weten over internetvrijheid in 408 woorden.

Deze week:

  • …hebben we een dag lang alles op alles gezet om hoognodige nieuwe donateurs te vinden. En met succes! Sterker nog: met jullie hulp haalden we ruim het dubbele van ons target. Zo veel support geeft extra motivatie om er ook volgend jaar keihard tegenaan te gaan!
  • …waren we in de ontzettend toffe studio van de Amsterdam Recording Company om 2 van de 4 Privacy Protestsongs voor de aankomende Big Brother Awards op te nemen. Binnenkort kun je het eindresultaat live te bewonderen tijdens de awardceremonie op 16 december. Koop hier je tickets!
  • …stonden we ineens oog in oog met minister Opstelten tijdens het congres ‘Innovatie aan Zee‘ in Den Haag. We waren daar om in debat te gaan over de bevoegdheden van de politie in het digitale domein. Een mooie gelegenheid om onze bezwaren tegen onder andere een hackbevoegdheid voor de politie nog eens extra duidelijk te maken.

 

Het nieuws van de week:

Onderzoekers van RTL Nieuws kwamen er deze week achter dat basisscholen via de zogenaamde ‘Basispoort’ gevoelige gegevens van leerlingen doorspelen aan bedrijven. Basispoort is in handen van enkele uitgevers van schoolboeken, die in een reactie zeggen de informatie niet door te verkopen. Volgens scholen hebben ze geen keuze: om lesmethodes te kunnen gebruiken moeten ze hun leerlingen wel aanmelden bij de dienst. En dat is precies het probleem.

Toetje: 3 if-I-were-you-I-would-reads

  • Heb je er ooit over nagedacht wat je wachtwoord over jou persoonlijk zegt? Dit fantastische artikel van de New York Times vertelt de persoonlijke verhalen die soms achter wachtwoorden schuilen.
  • De volgende keer dat iemand zegt dat de onthullingen van Edward Snowden geen effect hebben gehad, kun je dit artikel van Techcrunch erbij pakken: op basis van onderzoek kunnen we sowieso al concluderen dat 20 miljoen Duitsers dankzij Snowden de moeite hebben genomen hun online privacy te verbeteren.
  • Een mooie column van Bas Heijne over de ophef die wereldwijd is ontstaan over ‘versiermeester’ Julien Blanc. Wat heeft dat met digitale rechten te maken? Het zegt iets over de vrijheid van meningsuiting en dat een verwerpelijke boodschap fel protest verdient, maar geen verbod.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag