• Menu

0 recente resultaten

Keynotespreker op de BBAX: Aral Balkan

In een tijdperk van massale surveillance en datahongerige bedrijven, maken steeds meer mensen maken zich zorgen om hun privacy. Helaas zijn er voor de gemiddelde internetter nog veel te weinig toegankelijke alternatieven voor privacyschendende technologie beschikbaar.

Gelukkig is er een opkomende beweging van ontwerpers en ontwikkelaars die werkt aan alternatieve, vrijheidsbevorderende producten en diensten. We zijn erg blij dat we een van de voortrekkers van deze beweging hebben kunnen strikken als keynotespreker voor de BBAX: Aral Balkan.

Aral Balkan is de oprichter van ind.ie, een platform dat nieuwe producten ontwikkelt die mooi, vrij, sociaal, toegankelijk, veilig en decentraal zijn. Hij is een uitgesproken tegenstander van ‘gratis’ als businessmodel en van wat hij Spyware 2.0 noemt: producten en diensten die gebruikers monitoren en manipuleren om winst te maken.

Op de jubileumeditie van de Big Brother Awards gaan we uitgebreid terugblikken en kijken wat we kunnen leren van ruim tien jaar aan privacyschendingen. Maar we willen ook vooruit kijken. Hoe ziet de strijd om meer privacy en vrijheid er de komende tien jaar uit? Wie zijn de mensen die werken aan concrete oplossingen voor inbreuken op onze privacy?

Wat ons betreft is onafhankelijke technologie een van de oplossingen. We hebben meer producten nodig die decentralisatie en encryptie als uitgangspunt hebben en die aantrekkelijk en toegankelijk zijn voor een breed publiek. We zijn dan ook erg enthousiast dat Aral Balkan zijn visie op de toekomst van deze technologie met ons komt delen.

Wil je er bij zijn? Tickets zijn nu te koop via de Stadsschouwburg Amsterdam.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag