Hoe we #onsinternet terugveroveren: door het internet open te houden

Hoe we #onsinternet terugveroveren: de internettap stoppen

Donateursweek update: trage start, maar Bitcoin biedt hoop

Deze week voeren we een donateurscampagne om het internet terug te claimen. En dat is nodig. Ons internet word bespioneerd, gecontroleerd, geanalyseerd – kortom: door de mangel gehaald. Exhibit 1: de Nederlandse plannen voor een massale internettap.

Het afgelopen jaar hebben we geleerd dat de Amerikaanse en de Engelse afluisterorganisaties het internet tot in de fijnste haarvaten afluisteren. En wat blijkt: dat vindt de Nederlandse regering ook een goed plan. De regering wil dat haar geheime diensten alle internetverkeer ongericht mogen afluisteren.

Dat zou de doodsteek zijn voor een vrij internet. Je kan je niet meer vrij voelen als je steeds wordt bespioneerd. Daarom gaan we zorgen dat dit plan een stille dood sterft in het parlement. Dat betekent: wetsvoorstellen analyseren, vergaderingen bijwonen, afspraken met beleidsmakers maken, media-aandacht vragen, campagne voeren en heel veel brieven schrijven. Daarvoor hebben we jullie steun nodig.

Daarom proberen we deze week 787 nieuwe donateurs binnen te halen: 1 nieuwe donateur voor elke 10.000.000 euro budget van de NSA. Word nu ook donateur en help ons het internet terugclaimen. En ben je al donateur? Roep dan één vriend of collega op om ons te steunen.

  1. Kevin de Bie

    Ik denk dat het hiernaast ook geen kwaad kan iets op te zetten wat awareness kweekt dat al die taps niet absoluut zijn en dat je als simpele burger best het e.e.a. kan ondernemen om die taps gedeeltelijk of zelfs volledig onklaar te maken met bijvoorbeeld TOR, VPN, Proxy’s, etc.

  2. Harry

    het is ook van de belachelijke dat men gewoon kan zien en of volgen wat men doet,maar bij deze heb ik daar 1000% schijt aan,dan komen ze maar langs om me te vertellen wat ik wel of niet mag doen,dan zal ik hun op gepaste manier mijn antwoord daar op geven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.