• Menu

0 recente resultaten

Hoe we #onsinternet terugveroveren: door het internet open te houden

Deze week voeren we een donateurscampagne om het internet terug te claimen. En dat is nodig. Ons internet word geblokkeerd, gefilterd, gehackt –  in de knoop gelegd. Exhibit 2: de Europese plannen voor nepneutraliteit.

In Nederland hebben we na een harde strijd netneutraliteit gewonnen. Hierdoor kunnen we zelf kiezen welke websites we bezoeken en welke diensten we gebruiken. Maar ook hard bevochten overwinningen moet je blijven verdedigen, zo merkten we afgelopen maanden. In Europa zijn namelijk regels voorgesteld die de Nederlandse netneutraliteit weer zouden ondermijnen.

Dat zou niet alleen betekenen dat Nederland weer terug bij af is: het zou ook betekenen dat alle Europeanen de kans wordt ontnomen om in hun eigen land een neutraal internet te garanderen. Daarom zetten we ons ervoor in om te zorgen dat het Europees parlement de regels aanpast. Dus duiken we komend jaar de Brusselse wetgevingsjungle in, maken we afspraken met Europese parlementsleden, ontleden we documenten en maken we onze argumenten begrijpelijk voor beleidsmakers.

Daarom proberen we deze week 787 nieuwe donateurs binnen te halen: 1 nieuwe donateur voor elke 10.000.000 euro budget van de NSA. Word nu ook donateur en help ons het internet terugclaimen. En ben je al donateur? Roep dan één vriend of collega op om ons te steunen.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag