• Menu

0 recente resultaten

BOF TA3M OHM2013 N^2

Voor hackers, privacy-vechters en activistische nerds komt er een mooie maand aan. Niet alleen begint eind deze maand het grootste hackerfestival van Nederland, OHM2013, maar maandag 15 juli is ook weer een nieuwe editie van Techno-Activism Third Mondays. Op beide evenementen draagt Bits of Freedom een behoorlijk baksteen bij.

TA3M – Techno Activism Third Mondays
Elke derde maandag van de maand vinden er in meer dan tien steden over de hele wereld bijeenkomsten plaats van technoactivisten, kunstenaars, journalisten en hackers. Er wordt gedebatteerd over privacy, internetveiligheid en de politiek van het net. Deze maand vind TA3M plaats in de Waag en zullen Tim Toornvliet en Niels Westerlaken namens Bits of Freedom iedereen bijpraten over het laatste nieuws rond #PRISM, alle lekken van Snowden en de implicaties voor Nederland en haar burgers. Verder op het programma staat Tom Keunen van Free Press Unlimited met een overzicht van globaal internetnieuws, Sean McGregor vertelt over Priv.ly; een systeem om veilig bestanden te versturen via het web en de organisatie van het Noisy Square Village vertelt over haar plannen voor OHM2013. Over dat laatste nu direct meer!

  • TA3M – Maandag 15 Juli 2013 – van 19:00 tot 22:00 – De Waag, A’dam

 

Noisy Square Village – Voor meer weerstand in OHM
Eind deze maand gaat het helemaal loos in een polder vlak boven Alkmaar. Op een stuk grasland verzamelen zich 3000 hackers, kunstenaars, filosofen, activisten en ander geteisem om zich te laven aan de nieuwste techniek, de mooiste code, zelfgemaakte drones en wat al niet meer. Vier jaar na Hacking at Random, waar de heroprichting van Bits of Freedom plaatsvond, zijn we weer in volle sterkte aanwezig. Met maar liefst twee praatjes op het grootste podium en een eigen village! Het Noisy Square is de festivaleditie van TA3M. Samen met 19 andere organisaties die opkomen voor een vrij en open internet houden we debatten, presentaties en snijden we de gevoeligste puntjes van netpolitiek aan. Bits of Freedom zal in de N^2 onder andere een mock debatssessie organiseren, discussie over de toekomst van het internet houden en andere debatten faciliteren.

 

– Full disclosure: Douwe Schmidt werkt bij Greenhost en organiseert in die functie samen met anderen zowel TA3M als het Noisy Square. Op vrijdagen is hij vrijwilliger bij Bits of Freedom en schrijft hij z’n datadagboek.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag