• Menu

0 recente resultaten

https://www.flickr.com/photos/villify/9336326876/in/photolist-fe27H3-7Hkj6f-cBe2Wh-6mjLLC-4zxE9B-5AoXpT-pvu4DZ-a6Kvp8-PJzNb-qx4NNw-pCzMPH-6mfC2M-iVqvAM-5TpHPm-fKny9T-hnqPRT-5YraNJ-cAd7o9-A5FdGe-ahshEK-nb65JV-6mdGKC-6rQvYq-e3Np11-pvxkdB-cuQHc3-cuQHVs-pN3YpG-6mgkqR-e3VKY1-DbfXW-64XJyX-AqfbU-dhvTQV-nb84tW-e3Vnyq-BFikZ-4uS3c7-yzzpg-awgcux-E8GE3-8f8Lrh-cVuKJ5-fZx1Hb-6FU8hC-depm3A-6t9Nx9-5j5rWC-dRNRgb-e3Q72i

Nederlandse overheid broedt op eigen aftapschandaal

Gaat Nederland het Amerikaanse PRISM-schandaal achterna? Te midden van de storm die daarover afgelopen vrijdag is opgewaaid, stelde Kamerlid Van Raak (SP) kritische Kamervragen over de heimelijke voorbereidingen van een massale internettap die in Nederland in volle gang zijn en waarover het - tot nu toe - akelig stil is gebleven.

Achterkamers

Nederland is druk om in het geheim een massale internettapWe schreven eerder deze post over die massale tap voor te bereiden. Dat is toch gek, want als we de officiële publicatiesOnze blogpost over de aankondiging dat het voorstel in het najaar zou komen moeten geloven wordt pas eind september bekend of zo’n extreme maatregel er überhaupt wel mag komen. Volgens Kamerlid Van Raak lopen de Minister en de geheime diensten echter op de troepen vooruit en zitten ze achterskamers op een gouden data-ei te broeden.

Argo 2 / Project Symbolon

Het project heeft een naam die rechtstreeks uit een film kan komen: ‘Argo 2’ of ‘Symbolon’. Wat Van Raak Lees meer over Van Raak op de site van de SPhier allemaal over wilt weten? In het kort:

Voor meer details en vragen, zie de volledige publicatieAlle vragen vind je hier.

Dus even voor de duidelijkheid: Nederland is bezig om – in het geheim – een massale internettap voor te bereiden die het op ongekende schaal mogelijk maakt om onbeperkt alle internetverkeer dat in Nederland door de kabels loopt af te tappen. Alles! En waarom bestaat hierover in Nederland niet dezelfde verontwaardiging als over PRISMThe Guardian publiceerde als eerste over PRISM? Hoe is deze datatap anders?

Wie luidt in Nederland de klok?

Wie geeft Van Raak antwoord op zijn vragen? Zijn er werknemers van de geheime diensten die net als Edward SnowdenHier maakt Edward Snowden zich in the Guardian bekend als de klokkenluider grondrechten boven eigenbelang en staatsbelang stellen? Ziet de Nederlandse overheid zelf het belang om open kaart te spelen? En welke Kamerleden zullen de stem van Van Raak kracht bijzetten? Juist, laten we er met zijn allen voor zorgen dat deze informatie zo snel mogelijk boven tafel komt!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag