• Menu

0 recente resultaten

Data-Excel-Super-Spreadsheet-T-Mobile-Bingo! – Datadagboek #7

Vandaag een ouderwets raad het plaatje met post van T-Mobile: een geweldige tabel met nummertjes zonder verdere uitleg! Samen komen we daar wel uit, toch? Na wat puzzelen met de andere boffers op kantoor (en nadat we de meningsverschillen hadden beslecht met een potje pingpong) hebben we al een paar dingen kunnen vaststellen. De derde, vierde en twaalfde kolom bevatten direct herleidbare informatie en die heb ik dus geblurred.

Verder zijn sommige zaken direct duidelijk, zoals de data en tijden. Maar er blijft genoeg te raden over. Wie kan ons helpen duidelijk te krijgen wat welke velden betekenen? En belangrijker: welke privacygevoelige informatie (zoals locatie) kun je daaruit afleiden? Kun jij aanwijzen waar ik was op 12 maart 2012 om 15:00 uur?

t-mobile-preview
klik op het plaatje voor een vergroting

Ik heb trouwens slechts tien dagen aan verkeersgegevens ontvangen terwijl ik om een heel jaar had gevraagd. T-Mobile heeft niet de moeite genomen om uit te leggen waarom ze niet gelijk alles geprint hebben… dus:

wordt vervolgd

– Lees hier vorige afleveringen

Douwe is sinds 2009 vrijwilliger voor Bits of Freedom. In 2013 zal hij twee-wekelijks een blog schrijven zijn dataverzoeken. Achtergrond en andere zaken kan je lezen op z’n blog: http://dosch.it

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag