• Menu

0 recente resultaten

Help ons de nieuwe privacyregels te redden!

Vorige week was ik weer drie dagen in Brussel voor een lekker hectisch vergaderschema. Ik heb met parlementariërs gepraat over drie dingen: privacy, privacy en privacy. Allemaal in verband met de nieuwe privacyregels waar het Parlement eind mei over gaat stemmen. Want we moeten nu alles op alles zetten om te voorkomen dat deze regels straks vol gaten en uitzonderingen zitten.

In 57 seconden up to speed

Hoe zit het ook al weer met die nieuwe privacyregels? Om je te helpen hebben we een pagina in het leven geroepen die in 57 seconden vertelt wat er aan de hand is in Brussel en hoe je ons kunt helpen. Als je dat te kort door bocht vindt: op een nieuwe dossierpagina hebben we alles wat je moet weten over de privacyverordening op een rij gezet.

Geen zin om te lezen? Terwijl wij in Brussel waren hebben onze vrienden van Europe vs Facebook hard gewerkt aan een filmpje dat ook precies uitlegt wat er allemaal gebeurt in Brussel en wat er op het spel staat.

Tijd voor actie!

Twee keer een korte en bondige uitleg van een heel belangrijk onderwerp: jouw privacy. Wie zou er niet spontaan van in de actiemodus springen?

Actie ondernemen kan in de eerste plaats door contact op te nemen met een parlementslid. Vorige week blogden we al over schadelijke voorstellen die worden ingediend. Aarzel daarom niet en vraag parlementsleden om voorstellen te steunen die jouw privacy ten goede komen in plaats van afbreken. E-mailen en bellen naar parlementsleden kan via privacycampaign.eu en eudatap.info (met handige groepsmailfunctie).

Ten tweede kun je ons en jezelf helpen door zo veel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van wat er aan de hand is in Brussel. Deel deze blogpost met je vrienden, vijanden, familie en vage kennissen. Deel het filmpje op Facebook. Of zet een link naar de ‘verordening in 57 seconden’ op je eigen blog of website.

Heb je nog vragen, tips of suggesties: deel ze vooral in de comments of via email.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag