Nederlandse primeur: LeaseWeb publiceert Transparency Report

Bescherm jezelf met de Internetvrijheid toolbox

Wim, bedankt. En de rest ook
DOSSIER: Doe-het-zelf

Internetters die bezorgd zijn over hun online veiligheid en privacy kunnen vanaf nu terecht bij de Internetvrijheid ToolboxProbeer nu ook de Internetvrijheid Toolbox. De toolbox is een pagina met een overzicht van websites, software en tips die essentieel zijn voor het beschermen van je internetvrijheid. De lijst wordt constant aangevuld en bijgewerkt door enthousiaste internetters. Als je meer wilt leren over online veiligheid en privacy vind je in de Internetvrijheid Toolbox dus altijd actuele informatie.

Jouw leven staat online

Een groot deel van jouw leven speelt zich af op internet. Overheden en bedrijven slaan veel persoonlijke gegevens op. Criminelen willen die gegevens onderscheppen. Datagraaiers handelen in je gegevens zonder jouw tussenkomst. Internet is handig, maar het wordt steeds moeilijker om controle te houden over je eigen veiligheid en privacy.

Heldere informatie

Als je bewust keuzes wilt maken op internet, heb je heldere informatie nodig over techniek. Zonder kennis van internet kun je niet veilig surfen. Zonder de juiste tools kun je niet leren hoe groot de voetsporen zijn die jij op internet achterlaat. Gezond verstand is een goed begin, maar veilig en privacybewust surfen zul je jezelf moeten aanleren. Daarom willen we met de internetvrijheid toolbox een overzicht bieden van alle middelen die je nodig hebt om jezelf te beschermen.

Leer, deel of draag bij!

Maak jij je zorgen om internetvrijheid maar je weet niet goed hoe je je moet beschermen? Of heb je juist tips voor mensen die internetvrijheid belangrijk vinden? Ga dan aan de slag met de toolbox. En help vooral ook anderen door de informatie en tools uit de toolbox te delen. Want hoe meer mensen deze basiskennis hebben, hoe beter. Online vrijheid begint bij jou!

 1. Jeroen

  Mooie tool! Wellicht kan hier nog een aparte site van worden gemaakt in plaats van een lange pagina (a la digitalevrijheidswijzer).

 2. Menno

  Nice…

 3. Al

  En waar vind ik die toolbox?

 4. Kennisnet Twitterpanel: in gesprek over mediawijsheid - Staging

  […] kijk eens op @bitsoffreedom, zij komen op voor je vrijheid en privacy op internet. Zij hebben de Internetvrijheid Toolbox: sites, software en tips voor bescherming van internetvrijheid. @ErnoMijland: Dat lijkt me eerlijk […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.