• Menu

0 recente resultaten

Wim, bedankt. En de rest ook

Beste Wim, Axel, Séan, Véronique, Renate en Monika,

Bedankt voor jullie niet-aflatende inzet om de privacy van internetters terug te brengen tot onder het absolute minimum. Jullie kennis en inzet zijn het directe oorzaak van een fantastisch aantal amendementen waar jullie EU collega’s binnenkort over mogen gaan stemmen.

Eén pareltje viel ons vandaag op.

Screen Shot 2013-04-05 at 12.04.25 PM

 Lekker tracken zonder toestemming!

Hiermee introduceren jullie en groot en gapend gat in het recht. Mensen die nu alleen op internet gevolgd kunnen worden als ze daar -een vorm van- toestemming voor geven, mogen straks getracked en geprofileerd worden, zolang er gebruik gemaakt wordt van pseudoniemen.

Want hey, dan is het helemaal niet gevaarlijk voor de privacy, toch?

Never mind dat er legio wetenschappers zijn die betogen dat pseudonieme data net zulke goede bescherming verdienen als ‘gewone’ persoonsgegevens.

Never mind dat je ‘pseudonieme’ zoekgeschiedenis net zo veel over je zal weggeven als de zoekgeschiedenis die aan je naam gekoppeld is. Het klinkt toch gewoon goed, pseudoniem? En het maakt het (bedrijfs)leven zo veel makkelijker.

Wim, we have a problem

Jullie vinden dit blijkbaar geen probleem. Wij wel. Dus die rode balk, die is van ons. En de  toelichting ook. We lezen alle amendementen (921 and counting) en leveren input. Het valt eerlijk gezegd niet mee, om alle duizenden stukken door te nemen en te scoren maar het is nodig. Het is nodig dat duidelijk wordt gemaakt dat er mensen zijn die duidelijk maken dat zulke inbreuken op de privacy van burgers ontoelaatbaar zijn. Want nummer 921 is helaas geen uitzondering.

We hopen dat er meer mensen zijn. Mensen die dit een slecht idee vinden. Een gevaarlijk idee ook. We weten als geen andere organisatie dat mensen geven om hun privacy en dat ze van politici verwachten dat hun privacy beschermd wordt. Die mensen roepen we van harte op op via eudatap.info contact met jullie op te nemen. We hopen dat er dan geluisterd wordt.

 

 

 

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag