Bits of Freedom zoekt een nieuwe directeur [vacature]

Bits of Freedom zoekt nieuwe directeur (en ik blijf nog even)

TAFTA mogelijk nog meer slecht nieuws

Over een paar minuten gaat een nieuwe vacature online. Een bijzondere vacature: een vacature voor de directeur van Bits of Freedom. Waarom? Allow me to explain.

Toen ik samen met het bestuur Bits of Freedom in 2009 herstartte, wilden we een organisatie bouwen die méér was dan de oprichter. Ons idee was dat ik in drie jaar de organisatie financieel en organisatorisch op poten zou zetten, en daarna op een goed moment de leiding zou overdragen aan iemand anders. Nu, bijna vier jaar later, is het dan zover: de organisatie is er klaar voor.

Dat betekent dat het nu tijd wordt om mijn opvolging in gang te zetten. Daarom publiceren we vandaag de vacature. Het is een open sollicitatie, en we hopen dat veel geschikte mensen reageren.

Gelukkig blijf ik nog een behoorlijke tijd. Ik zal rond het eind van het jaar bij Bits of Freedom vertrekken. Genoeg tijd dus om campagne te voeren tegen de massale internettap en de hackvoorstellen van de overheid en om te vechten voor betere Europese privacyregels. En genoeg tijd om de overdracht goed te begeleiden.

Het is de leukste baan die ik kan verzinnen – spannend, idealistisch, creatief…en je bent bezig met één van de interessantste onderwerpen van dit moment. Wat let je? Solliciteer vooral!

(En heb je nog meer vragen: laat ze achter in de comments – of bel/mail me.)

 1. do

  De vraag is meer, wat ga je hierna doen Ot? En zijn daar ook al vacatures voor? 😉

  Dank voor al je jaren van keihard en uitstekend werk!!!
  (mede namens 16 miljoen internetgebruikers)

  • Ot van Daalen

   Dank voor je aardige woorden! Maar ik ben gelukkig nog niet vertrokken hoor. Over wat ik hierna ga doen: ik heb wel wat ideeën, maar zal er meer over vertellen als mijn snode plannen verder zijn uitgewerkt 🙂

 2. Heenk de vries

  Bedankt, en succes met het zoeken van een opvolger en een nieuw avontuur!

 3. Diederik

  Ik dacht eerst dat het slecht nieuws was, maar na dit gelezen te hebben begrijp ik dat het goed nieuws is gezien het plan en de staat van de organisatie. Dan rest mij te zeggen veel succes verder en bedankt voor de transparantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.