Pingen en pakketjes in de Networkshop

Bits of Freedom zoekt een nieuwe directeur [vacature]

Bits of Freedom zoekt nieuwe directeur (en ik blijf nog even)

Bits of Freedom heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de meest vooruitstrevende en professionele organisaties op het gebied van digitale vrijheid. We zoeken een professional met een ambitieuze visie die samen met een energiek team van medewerkers en vrijwilligers Bits of Freedom verder ontwikkelt en nieuwe successen behaalt.

Je hebt een duidelijke toekomstvisie op Bits of Freedom, en de passie, creativiteit en skills om die visie in de praktijk te brengen. Ons werk heeft technologische, juridische en politieke kanten: bij voorkeur heb je een stevige kennis op één of meer van die gebieden. Daarnaast geef je graag leiding, op een manier die anderen tot hun recht doet komen. Je bent bereid om jezelf voor drie jaar aan Bits of Freedom te verbinden.

Wat zal je doen? Met de rest van het team zal je de doelen van Bits of Freedom bepalen en verwezenlijken. Je bent een belangrijk gezicht van Bits of Freedom, onder meer voor de pers, de overheid en de achterban. Je bent verantwoordelijk voor de interne organisatie, de relaties met belangrijke partners en het aantrekken van financiering. Je rapporteert aan het bestuur.

Wat is Bits of Freedom? Bits of Freedom is de Nederlandse organisatie die opkomt voor communicatievrijheid en privacy op internet, in Nederland en in Europa. Dit doen we onder andere door ons te mengen in debat en beleid, maar ook door mensen hands-on tips te geven over hoe ze zichzelf moeten beschermen. Meer informatie over ons werk kan je hier vinden. Bits of Freedom staat onder leiding van Ot van Daalen, die Bits of Freedom in 2009 heeft heropgestart. Nu de organisatie goed draait en zich bewezen heeft als constructieve gesprekspartner en luis in de pels, draagt Ot de leiding graag over.

Bits of Freedom heeft naast de directeur momenteel een team van vijf medewerkers: drie dossier-experts, één communicatie-expert en één office manager. Daarnaast werken we samen met stagiaires en vrijwilligers. Het bestuur bestaat uit Joris van Hoboken (Instituut voor Informatierecht), Karianne Thomas (advocaat Van Doorne), Remmelt Vetkamp (Hogeschool Zuyd) en Lonneke van der Velden (Amsterdam School for Cultural Analysis).

Wat bieden we? We bieden de kans om leiding te geven aan een van de meest succesvolle digitale burgerrechtenorganisaties binnen Europa. Je zal pionierswerk op het snijvlak van recht, technologie en politiek doen en er is veel vrijheid om invulling te geven aan de organisatie en het werk. We bieden in beginsel een contract voor drie jaar met een salaris conform overheidsschalen aan. De begindatum is in overleg, maar ergens in de tweede helft van 2013.

Hoe loopt de procedure? Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Joris van Hoboken (+31(0)6 1887 8841, joris [apestaart] bof [punt] nl) en Lonneke van der Velden (lonneke.vandervelden [apestaart] bof [punt] nl).

Gelieve je motivatie met CV en referenties te sturen aan Martijn Loth per email (sollicitaties [apestaart] bof [punt] nl) of post (naar Postbus 10746, 1001 ES Amsterdam) vóór 6 mei 2013. Je hoort vóór het einde van 13 mei 2013 of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Update: inmiddels kun je niet meer reageren op de vacature. Bedankt voor alle reacties en we laten natuurlijk zo snel mogelijk weten wie het is geworden.

 

 1. Suzanne

  Wat gaat Ot nu doen?

  • Ot van Daalen

   Hey Suzanne, om te beginnen: ik ben nog niet weg. Maar ik weet nog niet precies wat ik daarna ga doen. Ik heb wel een aantal vage plannen, maar die deel ik liever met de buitenwereld als ze wat verder ontwikkeld zijn. Dus: to be continued….

 2. tifkap

  Namens iedereen die dit artikel leest en niet de tijd heeft om een berichtje achter te laten: Heel erg bedankt dat je BoF getransformeerd hebt van een stappel oud papier in een ortner tot een voorbeeld voor de rest van de wereld.

 3. arno s

  Dan lijkt het er toch een beetje op dat je de BOF-strijd beu bent of heb ik het mis?

  • Ot van Daalen

   Hi Arno, integendeel! Ik zal me ook na Bits of Freedom blijven inzetten voor communicatievrijheid en privacy….

 4. Andre

  Hoe kijken jullie aan tegen kandidaten uit het bedrijfsleven? Zien jullie dat als een verrijking of toch eerder als een risico van belangenverstrengeling?

  • Ot van Daalen

   Ook als je uit het bedrijfsleven komt kan je een prima kandidaat zijn. Als je van een bedrijf komt dat een typische opponent van Bits of Freedom is, dan moeten we wel goed kijken naar je motivatie en de uitstraling naar de buitenwereld, maar ook dan kan je een prima kandidaat zijn.

 5. Rick

  Ik ben momenteel (nog) een lichtgewicht, maar dit is een mooie functie. Wie weet in de toekomst 😉 Privacy is met name in het geding nu alle technische innovaties het mogelijk maken om zonder al te veel moeite het dagelijks leven van individuele burgers in kaart te brengen. Belletje naar Facebook, belletje naar Google, belletje naar je provider en voila. Waar ik stiekem op hoop is een directeur die generatie Y vertegenwoordigd welke deze recente innovaties mede mogelijk hebben gemaakt maar het nooit als spionagemiddel hebben ontwikkeld. En die dan gewoon lekker in een sweater met V-hals eronder en sandalen op meetings verschijnt. Gewoon omdat het kan en omdat ‘interessante’ privacyverslinders in strakke pakken niks zijn zonder deze hedendaagse nerds. Ik hoop dus op een jonge idealist met veel charisma, een sterk verhaal en nog meer overtuigingskracht die ook de ‘ik heb toch niks te verbergen’ types voor zich kan winnen al is het maar door sympathie te kweken. Iemand die regelmatig de populaire media uitzendingen kan halen en zich zonder moeite staande houdt tegenover een Fred Teeven en een Sybrand Buma. Succes met de zoektocht en bedankt voor al het geweldige werk dat je hebt verricht Ot!

 6. [Dutch] EU Data Protection Directive: een bericht aan onze Europarlementariërs | Matthijs R. Koot's notebook

  […] Hieronder volgt het bericht dat ik aan Nederlandse afgezanten heb gestuurd. Bits of Freedom zoekt trouwens nog een directeur (reageren vóór 6 mei […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.