Bits of Freedom zoekt een nieuwe directeur [vacature]

Bits of Freedom heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de meest vooruitstrevende en professionele organisaties op het gebied van digitale vrijheid. We zoeken een professional met een ambitieuze visie die samen met een energiek team van medewerkers en vrijwilligers Bits of Freedom verder ontwikkelt en nieuwe successen behaalt.

Je hebt een duidelijke toekomstvisie op Bits of Freedom, en de passie, creativiteit en skills om die visie in de praktijk te brengen. Ons werk heeft technologische, juridische en politieke kanten: bij voorkeur heb je een stevige kennis op één of meer van die gebieden. Daarnaast geef je graag leiding, op een manier die anderen tot hun recht doet komen. Je bent bereid om jezelf voor drie jaar aan Bits of Freedom te verbinden.

Wat zal je doen? Met de rest van het team zal je de doelen van Bits of Freedom bepalen en verwezenlijken. Je bent een belangrijk gezicht van Bits of Freedom, onder meer voor de pers, de overheid en de achterban. Je bent verantwoordelijk voor de interne organisatie, de relaties met belangrijke partners en het aantrekken van financiering. Je rapporteert aan het bestuur.

Wat is Bits of Freedom? Bits of Freedom is de Nederlandse organisatie die opkomt voor communicatievrijheid en privacy op internet, in Nederland en in Europa. Dit doen we onder andere door ons te mengen in debat en beleid, maar ook door mensen hands-on tips te geven over hoe ze zichzelf moeten beschermen. Meer informatie over ons werk kan je hier vinden. Bits of Freedom staat onder leiding van Ot van Daalen, die Bits of Freedom in 2009 heeft heropgestart. Nu de organisatie goed draait en zich bewezen heeft als constructieve gesprekspartner en luis in de pels, draagt Ot de leiding graag over.

Bits of Freedom heeft naast de directeur momenteel een team van vijf medewerkers: drie dossier-experts, één communicatie-expert en één office manager. Daarnaast werken we samen met stagiaires en vrijwilligers. Het bestuur bestaat uit Joris van Hoboken (Instituut voor Informatierecht), Karianne Thomas (advocaat Van Doorne), Remmelt Vetkamp (Hogeschool Zuyd) en Lonneke van der Velden (Amsterdam School for Cultural Analysis).

Wat bieden we? We bieden de kans om leiding te geven aan een van de meest succesvolle digitale burgerrechtenorganisaties binnen Europa. Je zal pionierswerk op het snijvlak van recht, technologie en politiek doen en er is veel vrijheid om invulling te geven aan de organisatie en het werk. We bieden in beginsel een contract voor drie jaar met een salaris conform overheidsschalen aan. De begindatum is in overleg, maar ergens in de tweede helft van 2013.

Hoe loopt de procedure? Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Joris van Hoboken (+31(0)6 1887 8841, joris [apestaart] bof [punt] nl) en Lonneke van der Velden (lonneke.vandervelden [apestaart] bof [punt] nl).

Gelieve je motivatie met CV en referenties te sturen aan Martijn Loth per email (sollicitaties [apestaart] bof [punt] nl) of post (naar Postbus 10746, 1001 ES Amsterdam) vóór 6 mei 2013. Je hoort vóór het einde van 13 mei 2013 of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Update: inmiddels kun je niet meer reageren op de vacature. Bedankt voor alle reacties en we laten natuurlijk zo snel mogelijk weten wie het is geworden.

 

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.