• Menu

0 recente resultaten

https://www.flickr.com/photos/83851510@N05/10125902766/in/photolist-gqMU7s-gqPJ7o-gqQ26d-BCJfmN-pPBZtm-dhMbjQ-AQRneD-7kUyup-5dT5ys-gqMozk-gqPEzF-7977M7-8HMSmw-8UJJAg-dqNRrv-8HMQJQ-8HLzVH-8HMRa3-8HLyTv-8HMRpq-oWTALW-8HPL8y-8HLzhz-pTP4vf-gqNtUq-8HLyjK-pBkN1A-pTv8hZ-5QfxEC-7aFWqV-Mu1oi3-NDhYMv-N8gMcM-NsWg3W-P4TGXk-Mu1tGE-dLfY3v-BKZsVh-pTP4YQ-8HPK55-BCFAfG-gqN9vN-AQRJBZ-8HJGun-gqPz2D-7PoTRA-8HMQqY-8HLAuV-5zbwAu-7jeBg1

Voorstel massale internettap komt in najaar

De overheid wil een massale internettapWe schreven eerder over deze massale tap; wij willen dat niet. Dus dat wordt vechten. Maar niet voordat de wet die de tap moet regelen is geëvalueerdVoor meer, zie ons eerdere post hierover. Daarvoor is nu een evaluatiecommissie aangesteld en een tijdspad bepaald.

Uiterlijk eind september 2013Die bekendmaking kan je hier nalezen moet de commissie laten weten of – wat haar betreft – miljoenen onverdachte internetters ten prooi mogen vallen aan de nieuwsgierigheid van de overheid. Tot die tijd zal er geen wijzigingsvoorstel komen.

Of we van de commissie een kritische houding verwachten? Niet echt. De meeste leden zijn (oud)gedienden van de overheid of bepleiten een modernisering van het communicatiegeheimWe schreven over de discussie over het communicatiegeheim dat met de mogelijkheid van een massale internettap al rekening houdt.

Voor onze winning battle rekenen we dus niet op de commissie.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag