https://www.flickr.com/photos/83851510@N05/10125902766/in/photolist-gqMU7s-gqPJ7o-gqQ26d-BCJfmN-pPBZtm-dhMbjQ-AQRneD-7kUyup-5dT5ys-gqMozk-gqPEzF-7977M7-8HMSmw-8UJJAg-dqNRrv-8HMQJQ-8HLzVH-8HMRa3-8HLyTv-8HMRpq-oWTALW-8HPL8y-8HLzhz-pTP4vf-gqNtUq-8HLyjK-pBkN1A-pTv8hZ-5QfxEC-7aFWqV-Mu1oi3-NDhYMv-N8gMcM-NsWg3W-P4TGXk-Mu1tGE-dLfY3v-BKZsVh-pTP4YQ-8HPK55-BCFAfG-gqN9vN-AQRJBZ-8HJGun-gqPz2D-7PoTRA-8HMQqY-8HLAuV-5zbwAu-7jeBg1
Bits of Freedom vraagt om 'transparency reports'

Voorstel massale internettap komt in najaar

Facebooks real name policy: Duits CBP verliest strijd privacy Duitse gebruikers
DOSSIER: Geheime diensten

De overheid wil een massale internettapWe schreven eerder over deze massale tap; wij willen dat niet. Dus dat wordt vechten. Maar niet voordat de wet die de tap moet regelen is geëvalueerdVoor meer, zie ons eerdere post hierover. Daarvoor is nu een evaluatiecommissie aangesteld en een tijdspad bepaald.

Credits:
Foto: Lex Eggink

Uiterlijk eind september 2013Die bekendmaking kan je hier nalezen moet de commissie laten weten of – wat haar betreft – miljoenen onverdachte internetters ten prooi mogen vallen aan de nieuwsgierigheid van de overheid. Tot die tijd zal er geen wijzigingsvoorstel komen.

Of we van de commissie een kritische houding verwachten? Niet echt. De meeste leden zijn (oud)gedienden van de overheid of bepleiten een modernisering van het communicatiegeheimWe schreven over de discussie over het communicatiegeheim dat met de mogelijkheid van een massale internettap al rekening houdt.

Voor onze winning battle rekenen we dus niet op de commissie.

 1. Marianne Brak

  Is 1984 dan eindelijk daar… Big Brother is watching us.

  Waar is een overheid bang voor als het zijn onderdanen moet bespioneren… gaat de NWO eindelijk beginnen en komt de aap nu dan toch uit de mouw?

 2. WillemS

  ok

 3. De Compatibilist

  Compatibiliteit stelt dat een actie uit vrije wil is, wanneer deze uit eigen overtuigingen en verlangens plaats heeft. Dus geen goddelijke interventie, maar ook geen koude voorspelbaarheid van ons gedrag. Dit is ook (vooral!) van toepassing op een vrij en neutraal internet.

 4. Bob

  De voorronde is al begonnen met cookies !
  Wijzigen van het huidige beleid wordt door de VVD uitgelegd als:
  “…wij verwachten van burgers dat zij ACTIEF hun privacy waarborgen…”

 5. Ypie van Zwol

  Ik pik het wel van de buren met hun onbeveiligde routers 🙂

  • Sandra

   Je moet je echt schamen hoor.
   Dit is niet de manier, en omdat je buren niet zo goed zijn met computers
   ga jij er maar misbruik van maken?

   Stel iemand van een ander lek waar jij niet van op de hoogte bent, en doet dingen via jouw computer. Hoe zou jij dit dan vinden?

   Echt droevig hoor dat je andere mensen zijn computer gaat en zou kunnen misbruiken omdat je iets hebt gezien wat jij toevallig makkelijke kan misbruiken.

   Je Wifi lek misbruiken kan je iedereen aanleren.
   En diegene die het kunnen zijn mestal van die snotapen die denken dat ze kunnen “hacken” of zeggen van kijk eens wat ik kan, terwijl ze eigenlijk niks echt kunnen.

  • Wesley

   Helaas, ook al zit je via een andere IP je surf / internet gedrag zorgt voor een uniek profiel over jouw identiteit, je check je mail, zoekt, gebruikt Digid, facebook wat dan ook, je pc slaat gegevens op, aangeschafte software, updates, registratie / activatie processen, en ga zo maar door…. op een bepaald moment krijgen ze je toch wel in beeld….

  • YPIE VAN ZWOL

   @SANDRA..Maak je niet zo druk ouwe snol !!

 6. Gix

  Wat zou je anders verwachten van een stel hoogbejaarde digibeten in zo’n commissie?
  Ik vraag me dan altijd direct af wie de samenstelling bepaald van dat soort onderonsjes. Pluis is het meestal niet!

 7. Esser

  Is een overheid die alle burgers wantrouwt eigenlijk zelf nog wel te vertrouwen?
  Is het misschien de bedoeling om de uiten van een vrije mening nog verder te onderdrukken?

 8. R04drunn3r

  Wat……echt?
  Dit land begint steeds meer op een politiestaat te lijken.
  Dit soort praktijken horen in een land zoals de voormalige DDR, N-Korea of Australië thuis (Australië doet aan actief internet censuur, de Aussies zijn hun vrijheden ook aan het inleveren).
  Niet in Nederland of is dit een naïeve gedachte aangeleerd door jaren lange staats propaganda die op school in onze hoofdjes werd gepropt uit de verschillende geschiedenis en maatschappijleer boekjes?! Wie van jullie heeft tijdens geschiedenisles ooit iets geleerd over onze politionele acties in voormalig Nederlands-Indië, daaraan worden we liever niet herinnerd.
  Is de overheid zo hypocriet. Zijn we overgeleverd aan de politieke elite die zich duidelijk boven ons heeft geplaatsen en tegen vergoeding wetgeving invoert in het voordeel van grote buitenlandse multinationals, in dit specifiek geval de entertainment industrie?
  En zoals altijd zal de algehele staatscontrole op internetverkeer aan het volk worden gepresenteerd als een preventief middel in de bestrijding van kinderporno. Want daar zijn we als Nederlands volk blijkbaar gevoeliger voor als terrorisme.
  Zijn we daadwerkelijk opweg naar een Orwellian 1984?
  Is in de ogen van de overheid elke burger een potentiële bedreiging voor de status-quo?!
  Want aan criminaliteit waar de burger wel dagelijks mee wordt geconfronteerd wordt niets gedaan.
  Zijn we echt niets anders dan werkende belastingenslaven en stemvee?

  • pieter p

   1984 ligt letterlijk en figuurlijk al lang achter ons… haven’t you noticed ? (in NL meeste onaangevraagde telf taps ter wereld , van iedere burger een flink en gekoppeld databestand opvraagbaar door elke ambtenaar)

 9. Byte

  Tsja, de verkiezingen zijn weer voorbij, dan komt in het eerste jaar al dit soort onpopulaire wetgeving, en tegen de tijd dat er weer verkiezingen zijn dan is dit voor Jan, Ome Joop, Sjaan, en Tante Truus allemaal al “gewoon” geworden en hebben de media al weer een paar andere bliksemafleidertjes gevonden om heeeeel druk over te praten.

 10. Joy Rider

  Een overheid die via haar “volksvertegenwoordigers” elke dag nieuwe maatregelen bedenkt om haar burgers te indoctrineren, te bespioneren en te beboeten moet er niet vreemd van opkijken dat ze het vertrouwen van de hele natie volledig verliest of inmiddels al goeddeels verloren heeft.

 11. David Frankenhuis

  Onlangs hoorde ik een aantal ambtenaren een alternatief bespreken, namelijk een ‘digitale afvalstoffenheffing’: http://poliziek.info/de-digitale-afvalstoffenheffing/

 12. spindoctor NL

  De censorware technologie wordt geleverd door westerse bedrijven, aan o.a. Syrië.

 13. ronnie

  Bij deze is achtervolgingswaan niet langer een psychiatrische aandoening.

 14. Gefrustreerde burger

  Dan kunnen de trollen van de EU nog makkelijker even kijken waar ze moeten trollen en tegen wie ze dat dan doen.
  Ook kunnen ze dan nog even doorgeven aan de diverse instanties wie ze in de gaten moeten houden, zodat de internet Gestapo van de EU ook gelijk even keihard kan optreden.
  Misschien wordt het TV programma vermist binnenkort wel een 24/7 programma op een eigen zender.
  Ik voorzie dat er dan ook wel plotseling mensen gaan verdwijnen die te kritisch zijn of zijn geweest tegen de nationale overheid, het koningshuis of de EU.

 15. Alan Moore

  People shouldn’t be afraid of their government.
  Governments should be afraid of their people.

  Boo!

 16. MrAt

  If you haven’t noticed, the NWO is already there !

 17. Ulrich

  “People are more afraid of our government than they are of organized crime” en met reden!

  (citaat is van Armand van Helden uit de intro van het album ‘Killing Puritans’)

 18. zegmaarjan

  Anoniem op facebook en de rest staat op cloud. Mijn hersens kraken een beetje.

 19. YPIE VAN ZWOL

  @ SANDRA

  Maak je niet zo druk ouwe drol..
  Ik jat al jaren Internet van de buren,merken zij lekker niks van hoor o/
  Gr YPIE VAN ZWOL POEP AAN JE HOL.

  • your nightmare

   niet lang meer oplichtster 1ste klas , dingen gratis krijgen en op andere site door verkopen doe je ook al, en zo nu en dan iets weg geven om niet te veel op te vallen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.