Kritische vragen over Europese regel-uitbesteding aan internetbedrijven

Bits of Freedom vraagt om 'transparency reports'

Voorstel massale internettap komt in najaar

Hoe vaak vraagt de politie jouw gegevens op bij bedrijven? De overheid weigert dit te vertellen, dus vragen we het bedrijven zelf.

In een brief die we deze week aan verschillende Nederlandse bedrijven hebben gestuurd, vragen we hen om een ‘transparency report’ te publiceren (voorbeelden van zo’n ‘transparency report’ vind je hier en hier).

We verwachten positieve reacties, want bedrijven hebben er belang bij om te laten zien dat ze zorgvuldig omgaan met jouw gegevens.

Ben je benieuwd naar het resultaat? Houd ons blog dan in de gaten!

 

 1. Jeroen

  Welke bedrijven? 🙂

 2. Simone Halink

  We hebben Nederlandse telefonie- en internetproviders benaderd. Als we hun reacties binnen hebben, zullen we ook namen bekend maken.

 3. Henk

  Goed bezig! Ben benieuwd wat het resultaat is.

  Maar waarom zouden bedrijven de waarheid vertellen als de overheid het sowieso niet openbaar maakt? Als ze veel data afstaan kunnen ze dat misschien beter niet vertellen. En is dit niet met een WOB verzoek af te dwingen?

 4. anoniem

  @Simone Halink,

  Goed nieuws om te horen! Goed bezig!

 5. Herbert

  Op zich goed om voor transparantie te pleiten, maar wat denk je aan deze cijfers te hebben? En hoe denken jullie te kunnen beoordelen of het aantal verzoeken terecht is? Want meer dan aantallen kom je toch niet te weten, en dat zegt niets over de legitimiteit van de aanvragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.