Ministerie overstag na gang naar rechter

Regering voor vrij internet bij onderhandelingen Dubai

Donateursdag 2012: veel inzet, te weinig donateurs
DOSSIER: Platformen

Binnenkort zijn de onderhandelingen in Dubai over de International Telecommunications Regulations. De vrees is dat sommige landen, zoals China en Iran, zullen pleiten voor verdergaande controle op internet. Onze regering start die onderhandelingen met een goed uitgangspunt.

Tijdens een debat in de Tweede Kamer is de nieuwe minister van Economische Zaken flink aan de tand gevoeld over de inzet van Nederland bij de onderhandelingen. Minister Kamp was duidelijk:

Ook maakte hij zich sterk voor netneutraliteit. Kamp stuurt nog een “gecomprimeerde positie” van de regering bij de onderhandelingen naar het parlement, maar dit is in ieder geval veelbelovend. Ondertussen heeft ook het Europees Parlement onder leiding van Marietje Schaake (D66) duidelijk aangegeven dat internetvrijheid beschermd moet worden bij de onderhandelingen.

 1. wilfried

  dit is zeer goed nieuws maar waarom willen china en iran dat het internet verder gecensureerd wordt? als zij gecensureerd internet willen en dat hebben zie ik geen nut waarom ze dat ook in andere landen willen dat china en iran zich eens niet moeien bij internet in onze landen

  • PinkShinyRose

   Ik denk dat ze van dingen als tor en allerlei proxy’s en vpn’s af willen. Als het allemaal overheids gereguleerd is dan kunnen ze gemakkelijk andere overheden aanspreken op censuur doorbraken. Bovendien willen ze waarschijnlijk ook gemakkelijk voor de staatsveiligheidsdienst toegankelijke informatie in het buitenland.

 2. tangerine

  Hoorde net op de Tros Nieuwsshow dat ze Deep Packet Inspection willen goedkeuren.

 3. Powned

  Het feest is bijna over!
  Mensen die geen verstand hebben over het Net en niet het verschil weten tussen World Wide Web en het Internet beslissen over de toekomst van uw kinderen.

  Bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.