Regering voor vrij internet bij onderhandelingen Dubai

Donateursdag 2012: veel inzet, te weinig donateurs

Yahoo! loopt jaren achter door onveilige verbinding

Donderdag 1 november hielden we onze jaarlijkse donateursdag. Met jullie hulp riepen we zo veel mogelijk mensen op om donateur te worden van Bits of Freedom en mee te strijden voor internetvrijheid. Er werd getweet, geliked en geblogd. We zagen onze banners op verschillende sites verschijnen. Mensen lieten weten waarom ze internetvrijheid belangrijk vinden en ons werk steunen. Maar de nodige donateurs bleven uit: we hebben nog lang niet het benodigde aantal donateurs voor 2013 gehaald. Dus? Dus gaan we door met onze campagne!

Maar eerst willen we jullie bedanken! Dank aan de nieuwe donateurs die ondanks de crisis en dreigende kabinetsplannen ons werk belangrijk genoeg vinden om te steunen. Dank aan Douwe en Wendy van Greenhost die een dag lang bij ons op kantoor hebben gemaild en gebeld. Dank aan iedereen die zijn blog versierde met een banner van Zuckerberg of Opstelten. En dank aan alle mensen die de timeline van hun volgers en vrienden hebben bestookt met oproepen om donateur te worden.

Misschien zijn we te bescheiden geweest. Misschien waren we niet bescheiden genoeg. Misschien is het ons domweg niet gelukt genoeg mensen te bereiken.

We zijn er  in ieder geval nog lang niet. We komen nog heel veel donateurs tekort. En dat kan niet, want we waren bloedserieus: zonder donateurs geen Bits of Freedom.

Daarom gaan we door met werven. Terwijl je dit leest zijn we nieuwe snode plannen aan het smeden. Wordt vervolgd dus!

(Maar je hoeft natuurlijk niet te wachten op een nieuwe campagne: via bof.nl/do-your-bit ben je binnen 2 minuten donateur!)

 1. anonymous_btc

  Alsjeblieft, ga donaties in Bitcoin ondersteunen. Daarmee is het mogelijk anoniem jullie te steunen. Bof zou hierin voorop moeten lopen, imho. (boekhoudkundig als vreemde valuta boeken met euro waarde op transactie datum op te zoeken via diverse sites).

  • chocolaatje

   Volgens mij vallen bitcoins wettelijk gezien niet onder ‘vreemde valuta’ maar onder ‘virtuele goederen’. Alsnog is het niet onmogelijk via bitcoin donaties te ontvangen. Bij de Piratenpartij kan het bijvoorbeeld ook.

 2. A

  Vertel eens hoeveel je had verwacht en hoeveel je tekort komt. welke activiteiten zou je nu moeten schrappen?

  • Tim Toornvliet

   We hadden verwacht het resultaat van voorgaande jaren te evenaren, dus ongeveer 1000 donateurs. We kunnen nu nog niet zeggen welke activiteiten we eventueel zouden moeten schrappen, maar binnenkort laten we weten hoe veel donateurs we nog precies nodig hebben.

 3. Jan

  Wat dachten jullie van meer merchandise? Ik denk dan aan kopjes ,glazen, petjes, zippo’s, posters, meer stickers, enz enz.
  Je kunt het zo gek niet noemen, ja ik zou gelijk een en ander afnemen en jullie weer gaan steunen.

  Kijk eens naar Defcon en de merchandise, die schijnt super te lopen en de spullen krijgen ze met moeite aan gescheept. http://www.hackerstickers.com/ Veel vraag dus naar dit soort merchandise. Dan wat extra euro’s op de artikelen en ook jullie
  kunnen euro-tje vangen. Kwestie van doordenken, en wat leuke artikelen
  bedenken die mensen zouden willen ontvangen.

  Trouwens jullie website is wel mooi, maar het wordt hoog tijd voor een Bof 2.0. Kan vaak de oude artiklen niet terug vinden, maar ook een
  goede site navigatie ontbreekt!!!

  Dan mis ik de “progres” van zaken op jullie site.
  Via privacybewuster.nl zag ik een link naar de audio op BNR over de zaak KLPD en Opstelten. Waarom op jullie site niet een linkje met “Laatste onthulling” of update’s over een en ander?

  Jullie hebben veel Wob-verzoeken lopen maar mensen missen de status daarvan.

  Dus veel werk aan de winkel, en zeker de website.
  Hoop dat jullie er eens serieus over willen nadenken en dit niet als kritiek zien, want jullie werk is voortreffelijk.

  • Tim Toornvliet

   Bedankt voor je reactie Jan. Meer merchandise is zeker iets dat we overwegen, maar tot nu toe zijn we niet overtuigd dat hier genoeg vraag naar is. Maar misschien hoog tijd om dat eens bij onze achterban te toetsen.
   En er komen een paar wijzigingen aan van de website die hopelijk ook een aantal punten die jij noemt zullen verbeteren!

 4. Menno

  Hoewel ik bijna dagelijks op de BOF blog kijk en zelfs een Facebook account heb met jullie toegevoegd (waar ik bijna niks mee doe overigens) is mij deze donatie-promotie ontgaan. Dus ja ik zou zeggen dat jullie te bescheiden zijn geweest. Ik zal een donatie doen zodra ik meer weet over de aftrekpost van de belasting ten aanzien van donaties.

  Goed bezig hoor, Bedankt!

 5. G.Deckzeijl

  Waarschuwing….!!!!
  http://welketoekomst.wordpress.com/2012/11/21/om-stopt-plaatsen-beelden-van-getuigen-op-internet/#comment-892
  (klik al m’n links aan)
  Wanneer komen alle Nederlanders IN VERZET..??????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.