• Menu

0 recente resultaten

Datalek: voetbalsites lekken gegevens 6000 gebruikers

Bits of Freedom heeft weer eens haar Zwartboek Datalekken uitgebreid. De websites van de voetbalclub AZ en de KNVB zijn gehackt met als gevolg dat de gegevens van 6.000 gebruikers op straat liggen.

Van elk van de gebruikers is de gebruikersnaam, het wachtwoord en een volgnummer gelekt. Een hacker kon bij de gegevens na het doorbreken van de beveiliging van de websites.

De directeur van de voetbalclub reageert laconiek en zegt dat het vaker gebeurt. De club heeft, volgens het Noord-Hollands Dagblad, na de hack de website tijdelijk uitgezet en aangifte van inbraak gedaan.

Bits of Freedom houdt het Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem. Er is sprake van een datalek op het moment dat iemand onbedoeld toegang tot persoonsgegevens die bij een organisatie zijn opgeslagen, heeft gekregen. Het doel van een meldplicht is betrokkenen in staat te stellen om bij een datalek zo snel als mogelijk maatregelen te nemen om verdere schade te voorkomen. Bits of Freedom heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie uitgebreid geadviseerd over haar wetsvoorstel voor een meldplicht datalekken. Nu is het ministerie aan zet.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag