• Menu

0 recente resultaten

ACTA's volgende level: help mee ACTA van tafel te krijgen

De eerste levels van ACTA – The Game zijn gespeeld. De eindbaas is in zicht: in de eerste week van juli, als het Europarlement over ACTA stemt. Maar we moeten eerst een paar tussenbazen overwinnen in de parlementaire commissies die over ACTA gaan (lees hier meer informatie over het beslissingsproces). Het is nog niet duidelijk of een meerderheid in die commissies tegen gaat stemmen. Nu is het moment om twijfelaars over de streep te trekken. Dus: next level!

Deze week wordt in vier parlementaire commissies gestemd:

Donderdag 31 mei

  • De Commissie Juridische Zaken (JURI) stemt over het rapport van rapporteur Marielle Gallo. Dit rapport is positief over ACTA.
  • De Commissie Burgerlijke vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken (LIBE) stemt over het rapport van rapporteur Dimitrios Droutsas. Dit rapport is negatief over ACTA.
  • De Commissie Industrie, Onderzoek en Energie (ITRE) stemt over het rapport van rapporteur Amelia Andersdotter. Ook dit rapport is negatief over ACTA.

Maandag 4 juni

  • De Commissie Ontwikkelingssamenwerking (DEVE) stemt over het rapport van rapporteur Jan Zahradil. Dit rapport is positief over ACTA.

De rapporten zijn slechts een leidraad en de commissies kunnen dus nog alle kanten op. Intern zijn ze verdeeld. Er zijn genoeg voorstanders en twijfelaars om ACTA op 0-1 voorsprong te krijgen.

Dat mag niet gebeuren! ACTA is een gevaar voor jouw internetvrijheid. Een voorsprong voor ACTA, is bovendien een verkeerde boodschap aan de Commissie Internationale Handel (INTA) en het Europarlement, die respectievelijk donderdag 21 juni en 3-5 juli over ACTA stemmen.

Zet ACTA op 1-0 achterstand

Wil jij ACTA op 1-0 achterstand zetten? Dan is nu je kans! Jouw mening is voor Europarlementariërs van beslissend belang: jij kan de komende dagen de tussenscore bepalen.

Dat doe je zo:

1.  Laat je horen!

Bel of mail de Nederlandse commissieleden die nog twijfelen of die voorstander zijn van ACTA. Hun namen en contactgegevens vind je hier. Je zal zien dat dit vooral VVD-ers en CDA-ers zijn. Op dit moment zijn vooral de twijfelaars of tegenstemmers in de vier commissies hierboven belangrijk:

  • Wim van de Camp, CDA (lid van de LIBE-commissie)
  • Hans van Baalen, VVD (lid van de ITRE-commissie)
  • Peter van Dalen, CU (lid van de ITRE-commissie)
  • Lambert van Nistelrooij, CDA (lid van de ITRE-commissie)

Ook is Ria Oomen-Ruijten belangrijk. Zij is namelijk woordvoerder van het CDA voor ACTA.

Deel je zorgen en leg hen in een persoonlijk verhaal uit waarom ACTA er niet moet komen. Houd daarbij in gedachte dat het geen enkele zin heeft om boos te worden, maar probeer je juist in hen te verplaatsen en ze te overtuigen. Houd rekening met de commissie waar ze in zitten en de politieke partij die ze vertegenwoordigen. Bedenk van tevoren goed wat je wil vertellen. En stuur liever geen copy-pastemail, want echte mails van echte mensen hebben het meeste effect. Plus: denk aan de hierboven genoemde deadlines!

2.  Roep al je vrienden op hetzelfde te doen! 

Stuur ze via Twitter, Facebook, mail en chats een link naar deze game manual.

3.  Bewaar munitie voor European Action Day

Heb je zin in nog meer actie, reserveer dan ook alvast zaterdag 9 juni. Die dag is het namelijk European Action Day Against ACTA waarop er Europabrede demonstraties tegen ACTA worden georganiseerd (zie hier de promo). Dat gebeurt op een cruciaal moment: net voor de stemming in de Commissie Internationale Handel en het Europarlement.

We zijn bij het laatste level aanbeland. ACTA kunnen we alleen samen uitspelen. Laat deze kans niet lopen! Laat hieronder weten wie je hebt gecontacteerd en wat hun reactie was.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag