• Menu

0 recente resultaten

Netneutraliteit: de bal ligt bij OPTA

Het is feest: de netneutraliteitswet is aangenomen. Een belangrijke voorwaarde voor internetvrijheid. Maar we zijn er nog lang niet. Nu zal de wet moeten worden gehandhaafd.

De netneutraliteitswet treedt binnenkort in werking. Het is te verwachten dat providers de grenzen zullen opzoeken: ze waren immers verklaard tegenstander toen de wet in het parlement werd voorgesteld.

Nu ligt de bal bij telecomtoezichthouder OPTA. OPTA is bij wet aangewezen om de naleving van de netneutraliteitswet te verzekeren. En ze heeft talloze instrumenten om handhaving te verzekeren, waaronder de mogelijkheid om boetes op te leggen.

Wij verwachten dat OPTA haar rol als toezichthouder serieus neemt. OPTA moet daarbij de keuze- en uitingsvrijheid van internetgebruikers voorop stellen: dat is immers waar de wet voor bedoeld is. En zij moet ingrijpen met stevige boetes als providers de grenzen overschrijden.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag