Den Haag op een laag pitje. Hoe werkt dat?

Stap 1: verspreid het manifest voor internetvrijheid

Download je persoonlijke archief bij Facebook
DOSSIER: Stemwijzer
DOSSIER: Doe-het-zelf

Nu het kabinet is gevallen schrijven politieke partijen als een dolle hun verkiezingsprogramma's. Internetvrijheid mag daarin niet ontbreken! Wij hebben in elf punten beschreven hoe Nederland een open en vooruitstrevende informatiesamenleving wordt. Help mee en stuur die punten naar jouw politieke partij!

Lees hier ons manifest voor internetvrijheid:

 

Nu moeten we politici laten weten dat kiezers dit belangrijk vinden. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Jij hebt een unieke kans om internetvrijheid voor de komende jaren te beschermen, door te zorgen dat de punten uit ons manifest meegenomen worden. Hoe? Simpel!

 • Vraag je politieke partij internetvrijheid te beschermen in hun verkiezingsprogramma. Schrijf een mail. Stuur hun het manifest voor internetvrijheid en vraag hun wat zij doen om internetvrijheid te beschermen in de verkiezingen. Tip: maak het persoonlijk: copy-paste mailtjes maken minder indruk. Hieronder zijn de contactgegevens van de verschillende politieke partijen opgenomen.
 • Plaats een banner. Hieronder staan verschillende banners die je op je site kan plaatsen om aandacht te vragen voor onze campagne.
 • Blog erover en tweet erover. Schrijf op je eigen blog waarom internetvrijheid belangrijk is en schrijf over onze campagne. Tweet erover (#internetvrijheid2012). Zorg dat mensen je horen!
 • Vertel het aan je vrienden. Vraag vrienden, familie en kennissen om deze actie te ondersteunen en vraag hun om internetvrijheid te beschermen.

Gebruik svp “Internetvrijheid” in het onderwerp zodat de ontvangers het makkelijk kunnen verwerken.

 • CDA – verkiezingsprogramma@cda.nl
 • ChristenUnie – bureau@christenunie.nl
 • D66 – campagne@d66.nl
 • GroenLinks – programmacommissie@groenlinks.nl. Zie ook http://programma.groenlinks.nl
 • Piratenpartij - bestuur@piratenpartij.nl
 • PvdA – pvda@pvda.nl
 • PvdD verkiezingen2012@partijvoordedieren.nl
 • PVV – pvv.publiek@tweedekamer.nl
 • SGP - sgp@tweedekamer.nl
 • SP – kamer@sp.nl.
 • VVD - verkiezingsprogramma@vvd.nl
 • Mis je een partij? Laat het ons weten via info@bof.nl

Banners

Knip de code hieronder en plaats hem vlak na de <body> tag of vlak voor de </body> tag. Laat de banners verwijzen naar https://www.bof.nl/internetvrijheid-manifest.

*UPDATE 10/05/2012: Ons manifest is verspreid, tijd voor de volgende fase! Je kunt de banners van de website halen. Heel veel dank aan iedereen die de banner op z'n website heeft geplaatst!*
 1. Petra

  Goed bezig!

 2. pATRICK hOUTMA

  (Y) TOP !

 3. Hein

  Twee technische opmerkingen: de laatste quote in alle codes is geen UTF-8 ( ″ i.p.v ” ), en de rechteronderpunt van de vierde banner is afgebroken.

 4. Dirk Poot

  Het adres voor de piratenpartij is bestuur@piratenpartij.nl. Alvast bedankt!

 5. piraat

  info@piratenpartij.nl zou moeten werken. Of ze het echt nodig hebben is een andere vraag ;-).

 6. Antior

  Beste mensen van BoF,

  Mede n.a.v. jullie vraag om contactinformatie heeft de Piratenpartij deze pagina aangemaakt: http://depiratenpartij.wordpress.com/contact/

  Het is trouwens niet nodig om de partij te vertellen om internetvrijheid in het programma te zetten, dat is voor de Piratenpartij een core issue. De partij helpen mag natuurlijk altijd.

  Antior, Piratenpartij-lid

 7. Ot van Daalen

  @Dirk Poot, piraat, Antior: dank. Ik heb het aangepast. Maar ik kan me inderdaad voorstellen dat het niet nodig is om de PP op te roepen internetvrijheid in het programma op te nemen 🙂

 8. Lumey

  Prima actie hoor.
  Een actief forum, waar ik lid van ben, is ook met een mail actie bezig en loopt prima, althans we doen ons best. Ik heb een voorbeeldbrief gemaakt en daar wordt veel gebruik van gemaakt.

  Het is natuurlijk mooi om een persoonlijke brief te mailen, maar als er mensen zijn die moeilijk vinden, je mag met alle plezier mijn brief gebruiken.Je kunt hem vinden op http://www.mijnfilehost.nl/files/get/4TM_uq_mSw/brief.doc

  Laat de mensen in Den Haag wat onze wensen zijn en zorg dat we gehoord worden.Laat geen mail account onbenut, hoe meer hoe beter.
  Succes.

 9. Peter

  Heb je niet zo’n bannertje voor op je Twitter ava?

 10. Annemieke

  Eigenlijk raar. De bakker verdenkt je van het stelen van brood en kan alleen je gegevens achterhalen via de rechter. Brein verdenkt je van downloaden van een bestand en mag straks zonder tussenkomst zelf politie spelen. De bakker mag je ook niet voor de keuze stellen om een door hem verzonnen boete te betalen terwijl brein dit al jaren doet en schijnbaar ook mag.
  De regels voor de namaakwereld zouden toch niet anders moeten zijn dan die voor de echte wereld.

 11. Tim Toornvliet

  @Hein, puntje van de laatste banner is gefikst, bedankt!
  @Peter, Twitter avatar is te klein voor de banners die we nu hebben. Zal eens kijken of we een andere banner kunnen maken.

 12. Henk

  Goed bezig! Maar misschien is het handig om ook een post te maken over het manifest *zelf*, dit is vooral een ‘verspreid het manifest’ post, maar het manifest zelf moet je eerst downloaden voordat je hem kan lezen (en het is een pdf). Een aparte post met het manifest (de inhoud van de pdf) als content lijkt me beter om naar te linken. En het manifest als Word bestand zal voor sommigen misschien ook toegankelijker zijn.

 13. Stef

  Het overnemen van de code gaat niet helemaal vlekkeloos. Ik heb alle aanhalingstekens moeten aanpassen. Misschien een idee om de " (ASCII 034) te gebruiken?

 14. Paula Anguita

  Maar natuurlijk steunt Tilburgers.nl deze banner actie! http://tilburgers.nl/

 15. Paula Anguita

  In IE krijg ik een rood randje om het plaatje en het lukt me niet om dat weg te krijgen. IN FF en Chrome is het wel ok. Iemand een suggestie?

 16. Hein

  @Tim Toornvliet, nou ja, niet helemaal, want het gefikste bannerpuntje staat is /wp-content/uploads/2012_1_corner_right-e1335882266390.gif maar in de code staat /wp-content/uploads/2012_1_corner_right.gif
  En de aanhalingstekens kloppen nog altijd niet.
  Jammer.

 17. Tim Toornvliet

  @Hein, die aanhalingstekens hadden we aangepast, maar dit is een bug in WordPress. We hebben het gemeld.

 18. Manifest voor internetvrijheid » datapanik.org

  […] te schrijven. Om te zorgen dat internetvrijheid daarin niet ontbreekt, schreef Bits of Freedom een Manifest voor internetvrijheid. Daarin staat in elf punten te lezen hoe Nederland een open en vooruitstrevende […]

 19. KUT

  UIT SCHIJNDEL

 20. SAL2K

  I wanted to buy a domain but it led me here. How do I buy it?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.