We stellen je graag voor aan: Martijn Loth

Laatste kans: laat Teeven weten wat je vindt

Nominaties Big Brother Awards bekend!
DOSSIER: Zwartboek datalekken

We kunnen het zweet van onze voorhoofd vegen. Ons advies aan staatssecretaris Teeven is af. We hebben eindelijk alle punten op een rijtje die we willen meegeven als hij zijn voorstel voor een meldplicht datalekken aan de Tweede Kamer gaat voorleggen. Laat je het het ministerie weten als je het met ons eens bent?

Het ministerie presenteerde eind vorig jaar eindelijk haar voorstel voor een meldplicht datalekken. Iedereen mag er zijn mening over geven, jij ook! En nu hebben wij ons advies ook af. Bits of Freedom heeft een uitgebreide brief geschreven (pdf), vol met constructief advies en gelardeerd met tal van recente voorbeelden. Dat laatste was niet erg moeilijk: het Zwartboek Datalekken puilt immers uit.

In de brief complimenteren we het ministerie met het concept-wetsvoorstel. We leggen uit wat het belangrijkste doel van de meldplicht is: er voor zorgen dat degene wiens gegevens op straat zijn komen te liggen de gevolgen zoveel als mogelijk kan beperken. We stellen vast dat het voorstel op belangrijke punten verbeterd kan worden. Zo hoeven bijvoorbeeld niet alle meldenswaardige lekken te worden gemeld. Ook wordt jij, als jij het slachtoffer van een datalek bent, onvoldoende geïnformeerd als een organisatie niet meer doet dan de wet voorschrijft. Tenslotte is een centraal register bij het College Bescherming Persoonsgegevens erg leuk, maar heeft bijna niemand er iets aan als dat register niet ook in te zien is.

Heb je je advies nog niet gegeven, doe dat dan alsnog. Pak die kans met beide handen aan, nu het kan. Je advies hoeft helemaal niet zo lang te zijn als dat van ons. Als je het met ons eens bent, volstaat ook een verwijzing naar onze brief. Veel werk is het niet. Om je stem te laten horen hoef je alleen maar een kort formulier op de speciale website in te vullen.

 

 

 1. Wieger

  Done.

 2. Alex

  “Laat Teeven weten wat je vindT.”

  Afgezien daarvan: ‘Wat BoF zegt.’

 3. Leo

  Zou teeven luisteren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.