• Menu

0 recente resultaten

Verwijzing ACTA naar Hof is vertragingstactiek

De Commissie heeft aangekondigd het hoogste Europese Hof te vragen om een oordeel over ACTA. Dit lijkt een vertragingstactiek van de Commissie uit angst voor de groeiende protesten. De Commissie hoopt ACTA vervolgens langs het Europees Parlement te loodsen op een moment dat de storm is gaan liggen.

Oordeel Hof biedt geen oplossing

Gelet op het groeiende protest tegen ACTA is het voor de Commissie het veiligst om het Hof om een oordeel te vragen. Dat oordeel wordt namelijk vooral bepaald door de vragen die de Commissie aan het Hof stelt. De Commissie zal die vragen zo breed mogelijk insteken, zodat het Hof de ruimte krijgt om weg te blijven van de vraag of ACTA in strijd is met onze online grondrechten.

Vertragingstactiek is kunstgreep

Een procedure bij het Hof leidt er tegelijkertijd toe dat het Europese Parlement voorlopig niet over ACTA zal stemmen, en een procedure bij het Hof kan jaren duren. In het huidige klimaat van groeiend verzet tegen ACTA is de kans groot dat het Europese Parlement op dit moment tegen zou stemmen. De keuze om het Hof om een oordeel te vragen, kan dan ook moeilijk anders worden gezien dan als een kunstgreep van de Commissie om ACTA te beschermen.

Actie tegen ACTA heeft zin

De angst van de Commissie maakt duidelijk dat jouw tegenstem zin heeft! We zullen de ontwikkelingen dan ook scherp in de gaten houden en je laten weten wat je de komende maanden tegen ACTA kunt doen.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag