• Menu

0 recente resultaten

Datalek: Universiteit Nijmegen lekt intern

Bits of Freedom heeft haar Zwartboek Datalekken alweer uitgebreid. De Radboud Universiteit Nijmegen heeft via het interne netwerk persoonlijke gegevens gelekt. 

Studenten Informatica van de universiteit hebben het informatielek ontdekt. Iedereen met toegang tot het netwerk kon salarissen van medewerkers inzien. Ook waren adressen van medewerkers en studenten toegankelijk. Het beveiligingsprobleem deed zich alleen voor op het interne netwerk van de universiteit. Van buiten dat interne netwerk was de informatie niet toegankelijk. Het lek is na melding gedicht.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een tekstvoorstel voor een wetsartikel geschreven dat beheerders van databanken verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat tekstvoorstel toegelicht in een position paper.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag