Bits of Freedom zoekt ervaren systeembeheerder [vacature]

Wat zal je doen? Bits of Freedom’s technologische infrastructuur verder ontwikkelen, onderhouden en ondersteunen.

Update 10/9/2012: We hebben inmiddels een systeembeheerder gevonden. Houd onze website in de gaten voor nieuwe vacatures.

Je zal onderdelen van de technologische infrastructuur ontwerpen en implementeren, zoals het aanpassen van ons CRM-systeem en het uitbouwen van een ontwikkelomgeving voor vrijwilligers. Je zal daarnaast zorgen dat alle systemen uitstekend werken en bij storing zo snel mogelijk weer draaien. Je zorgt dat deze systemen betrouwbaar zijn en naadloos met elkaar werken. Je zorgt ook dat de security van onze systemen optimaal is. Je ondersteunt tot slot de gebruikers van de systemen – vooral de leden van het bureau van Bits of Freedom maar ook de vrijwilligers die hier gebruik van maken.

Je zal samenwerken met vrijwilligers die met hun technologische expertise bijdragen aan Bits of Freedom. Vooral bij het ontwikkelen zal een beroep op je programmeerskills worden gedaan: denk aan programmeerklussen aan de website of applicaties voor intern gebruik. Het is daarnaast niet uitgesloten dat je ontwikkelaars begeleidt bij de ontwikkeling van applicaties en websites in opdracht van Bits of Freedom.

De belangrijkste onderdelen van Bits of Freedom’s infrastructuur zijn de webserver- en ontwikkelomgeving, een intranet dat toegankelijk is via VPN, backupservers en kantoorlaptops. De webservers draaien op Ubuntu met onder meer nginx, apache2 en postfix. Onze site is gebouwd op WordPress. We ontwikkelen onze software in PHP en Python/Django. Een deel van de laptops draait op Ubuntu en een deel draait op Mac OS X.

Wie zoeken wij? Een ervaren, zelfstandige en gepassioneerde systeembeheerder. Je hebt uitstekende kennis van Ubuntu en moderne webserveromgevingen, waaronder in ieder geval nginx, apache en postfix. Je hebt tevens kennis van OpenVPN. Je hebt bijzondere kennis van security applicaties en -maatregelen en een gezonde mate van paranoia als het op security aankomt. Je hebt gemiddelde kennis van PHP en Django. Je hebt daarnaast voldoende kennis van Mac OS X om te zorgen dat alle werknemers goed van onze infrastructuur gebruik kunnen maken. Je hebt verstand van de synchronisatie tussen CRM-systemen en smartphones. Je hebt werkervaring in een professionele omgeving en bent dienstverlenend ingesteld. Je schept eer in je werk en hebt passie voor de onderwerpen waar Bits of Freedom zich voor inzet.

Wat bieden wij? Bits of Freedom biedt je de unieke kans om te werken bij een jonge organisatie met grote ambities, die belangrijk werk doet. Omdat de infrastructuur nog niet af is, is er ruimte om onderdelen zelf te ontwerpen en te implementeren. Het salaris is conform overheidsschalen. Vooral de eerste maanden zou je tussen de 32 en 40 uur per week kunnen werken, en de maanden daarna minimaal 12 uur per week, maar het aantal uren is bespreekbaar. Het werk vindt plaats bij ons op kantoor.

Over Bits of Freedom en procedure
De stichting Bits of Freedom verdedigt digitale burgerrechten. De organisatie staat onder leiding van Ot van Daalen. Het bestuur wordt gevormd door Joris van Hoboken (Instituut voor Informatierecht), Karianne Thomas (advocaat Van Doorne) en Remmelt Vetkamp (Hogeschool Zuyd).

Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Ot van Daalen: +31(0)6 5438 6680, ot.vandaalen@bof.nl of Rejo Zenger: +31 (0) 6 3964 2738, rejo.zenger@bof.nl. Gelieve een sollicitatiebrief met CV en referenties te sturen aan Ot van Daalen per email (naar bovenstaand adres) of post (naar Postbus 10746, 1001 ES Amsterdam). Iedere week hebben wij een sollicitatieronde. Kandidaten waarvan wij een sollicitatie per email vóór het einde van woensdag ontvangen horen op donderdag of ze voor een gesprek die vrijdag worden uitgenodigd.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.