Bits of Freedom zoekt ervaren systeembeheerder [vacature]

Bits of Freedom zoekt communicatie-expert [vacature]

Geeft Facebook gehoor aan klachten over privacyschendingen?

Wie zoeken wij? Bits of Freedom zoekt een creatieve, professionele en ondernemende communicatie-expert met on-line ervaring die met de rest van het team Bits of Freedom de komende jaren verder op de kaart kan zetten.

We zoeken een hands-on media-talent, dat zich als een vis in het water voelt bij oude en nieuwe media, en hart heeft voor digitale burgerrechten. We zoeken ook een generalist, die gevoel heeft voor het politieke krachtenveld, zich wil verdiepen in technologische ontwikkelingen en die complexe materie goed wil begrijpen.

Je bent in staat de communicatie van Bits of Freedom de komende jaren verder vorm te geven. Je hebt ervaring met online marketing, snapt onze doelgroepen en hebt gevoel voor strategie. Ons werk staat of valt bij goede communicatie, en het is daarom essentieel dat je een complex verhaal helder aan het grote publiek kan uitleggen. Omdat je één van de gezichten van Bits of Freedom zal worden, is het van belang dat je uitstekend kunt schrijven en goed kunt spreken. Omdat je in een klein team zal werken, spreekt voor zich dat je graag samenwerkt met de andere teamleden. Er zal daarnaast een belangrijk beroep worden gedaan op je ondernemingszin.

Wat zul je doen? Je zult in deze functie in het bijzonder verantwoordelijk zijn voor de vormgeving en invulling van de externe communicatie van Bits of Freedom, samen met de rest van het team. Die communicatie is vooral gericht op internetgebruikers, media, vrijwilligers en donateurs.

Bits of Freedom is een jonge organisatie met een beperkte bezetting. De functie is dan ook hands-on, afwisselend en biedt veel ruimte voor initiatief en creativiteit. Je werk zal variëren van het genereren van media-aandacht tot het verder ontwikkelen van de website en onze on-line aanwezigheid, van het ontwikkelen en uitvoeren van campagnes tot het enthousiasmeren van vrijwilligers en het coördineren van hun bijdragen, van het aantrekken van middelen tot het begeleiden van de andere medewerkers bij hun inhoudelijke dossiers. Je hebt bij voorkeur al een netwerk van relevante journalisten, en vindt het leuk dat netwerk te onderhouden en uit te breiden.

Wat bieden wij? Bits of Freedom biedt je de unieke kans om een jonge organisatie met grote ambities en een belangrijk doel verder te ontwikkelen. Wij bieden je een inspirerende en uitdagende baan met veel vrijheid en aandacht voor je ontwikkeling. Het salaris is conform overheidsschalen. Een part-time aanstelling (min. 32 uur) is bespreekbaar. De arbeidsduur is minstens een jaar.

Over Bits of Freedom en procedure

De stichting Bits of Freedom verdedigt digitale burgerrechten. De organisatie staat onder leiding van Ot van Daalen. Het bestuur wordt gevormd door Joris van Hoboken (Instituut voor Informatierecht), Karianne Thomas (advocaat Van Doorne) en Remmelt Vetkamp (Hogeschool Zuyd).

Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Ot van Daalen: +31(0)654386680 of ot.vandaalen [apestaart] bof [punt] nl. Gelieve een sollicitatiebrief met CV en referenties te sturen aan Ot van Daalen per email (naar bovenstaand adres) of post (naar Postbus 10746, 1001 ES Amsterdam) vóór 28 november 2011. Je hoort vóór 30 november 2011 of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.