• Menu

0 recente resultaten

Complimenteer jouw kamerlid voor netneutraliteit en keuzevrijheid

Vandaag heeft het parlement een wetsvoorstel ingediend waarmee netneutraliteit wordt beschermd in de Telecomwet. Het wetsvoorstel is met steun van Jhim van Bemmel (PVV) ingediend door Kees Verhoeven (D66), Martijn van Dam (PvdA), Sharon Gesthuizen (SP) en Bruno Braakhuis (GroenLinks). Netneutraliteit betekent dat een provider zich niet bemoeit met wat jij doet op internet en jij je eigen keuzes kan blijven maken. We kunnen trots zijn dat deze Kamerleden opkomen voor netneutraliteit en onze keuzevrijheid – en wat is leuker dan ze een compliment sturen?

Een compliment voor jouw favoriete Kamerlid

Wat er in Den Haag vooraf ging aan het amendement (PDF) van vandaag beschreven we eerder. Nu is duidelijk welke politici opkomen voor een open internet. Wil je ze daarvoor complimenteren? Dat kan, bijvoorbeeld via twitter of mail:

– Jhim van Bemmel, PVV (@jhimvanbemmel)
– Kees Verhoeven, D66 (@keesvee)
– Martijn van Dam, PvdA (@martijnvdam)
– Sharon Gesthuizen, SP (s.gesthuizen@tweedekamer.nl)
– Bruno Braakhuis, GroenLinks (@brbr123)

Maar waarom is netneutraliteit ook alweer belangrijk voor onze (keuze)vrijheid op internet? Lees hieronder de drie belangrijkste redenen:

1. De vrijheid jouw bits te besteden zoals jij wilt

Als je een internetabonnement afsluit, betaal je voor het aantal bits en de snelheid waarmee die verstuurd worden. Wat jij met die bits doet – mailen, surfen, Skypen of de hele dag kattenfilmpjes kijken op YouTube – is jouw eigen keuze. Wanneer providers bepalen dat jij diensten of websites niet kunt gebruiken, slecht kunt gebruiken of alleen tegen extra betaling kunnen gebruiken, beperken ze dus jouw keuzevrijheid.

2. Jij betaalt voor jouw bits

Er is nog een voordeel van netneutraliteit. Jij betaalt voor jouw bits, welke diensten je ook gebruikt. Zit je minder op internet, dan betaal je minder. En ben je juist vaak online, dan kan je een snel abonnement afsluiten. En ondertussen kan je genieten van goedkope SMS- en telefonie alternatieven.

3. Ook in de toekomst kunnen kiezen voor nieuwe diensten

En tot slot: zo blijft het internet ook open voor nieuwe ontwikkelingen. Stel dat KPN jou een extra rekening zou sturen voor het gebruik van Skype, dan zou de volgende Skype of WhatsApp niet zomaar een innovatieve dienst opstarten. Zelfs als die beter is dan wat we nu gebruiken. Want hoe gaan ze hun potentiële klanten bereiken? Met netneutraliteit zorgen onze kamerleden ervoor dat jij als internetgebruiker ook in de toekomst kan blijven genieten van de beste en nieuwste apps.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag