• Menu

0 recente resultaten

Datalek: gegevens over F-16 verkoop verkocht

Bits of Freedom heeft opnieuw haar Zwartboek datalekken uitgebreid. Deze keer zijn de gegevens van de betrokkenen bij de verkoop van achttien F-16’s aan Chili op straat beland.

De Telegraaf is in het bezit gekomen van een USB-stick met documenten over de verkoop van achttien F-16’s aan Chileense luchtmacht. In de documenten zijn de voorwaarden van het contract voor de verkoop opgenomen. Ook de persoonlijke gegevens van de betrokkenen worden genoemd, zoals militairen en medewerkers van Stork, Fokker, TNO en Stratagem Group. De USB-stick werd afgelopen week voor één euro op een rommelmarkt te koop aangeboden.

Het ministerie van Defensie stelt een “diepgaand onderzoek” in en wil “het lek boven tafel”.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag