KPN's nieuwe strategie: internetdiensten apart betalen

Datalek: fax met gevoelige gegevens gekocht

Bits of Freedom verhuist
DOSSIER: Zwartboek datalekken

Bits of Freedom heeft haar Zwartboek datalekken uitgebreid. Een oude fax met gevoelige informatie werd te koop aangeboden op een rommelmarkt in Middelburg.

Een inwoner uit Zevenbergen kocht op een rommelmarkt een oud faxapparaat. Bij thuiskomst bleek dat het om de fax van een bedrijf in Ritthem te gaan. In de fax zat nog een rol met daarop ooit ontvangen en uitgeprinte faxen daarop. Naast bedrijfscorrespondentie zitten er ook stukken tussen over de familie van het Meisje van Nulde. De waarnemend directeur Bureau Jeugdzorg Zeeland, zegt de zaak tot op de bodem uit te zoeken.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

  1. Michael

    Ouch! Erg slordig…. je zou toch zeggen dat je zoiets nagaat voordat je als organisatie zoiets de deur uit doet?… Hopelijk leren ze er van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.