• Menu

0 recente resultaten

KPN's nieuwe strategie: internetdiensten apart betalen

Vandaag kondigt telecomprovider KPN haar nieuwe strategie voor 2015 aan. Ze wil jou voor diensten zoals internettelefonie op je mobiel meer in rekening brengen. Dat is rampzalig voor internetvrijheid. De regering moet ingrijpen en deze plannen direct stoppen.

KPN is dan immers geen neutraal doorgeefluik meer, maar gaat zich bemoeien met jouw verkeer. Dat is absurd. KPN beslist toch ook niet wie jij mag bellen en wat je mag zeggen? Bovendien wordt (internet)bellen hierdoor duurder. En als je niet wilt betalen, zullen die diensten dan geblokkeerd worden?

Niet alleen wil KPN het internet afknijpen, maar ze verwacht ook dat concurrenten dat gaan doen. Op de vraag of ze concurrenten niet in de gaten moet gaan houden, zegt de topman van KPN:

“Dat is een heel belangrijk onderdeel van wat we de komende periode gaan doen. Als je kijkt naar het tariferen van de toegang tot mobile VoIP-toepasssingen zie je al heel veel operators in Europa die daar ook een bedrag voor in rekening brengen.”

Met andere woorden: niet alleen KPN, maar ook alle andere providers zullen meer gaan vragen voor bepaalde internetdiensten via mobiel. Dat lazen we al eerder op nu.nl. Gelukkig is een kamermeerderheid tegen de plannen van KPN.

Het interview met NOS Radio 1 is is hier te luisteren. De aankondiging van de strategie zal vanaf 12 uur vanaf hier te volgen zijn.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag