PvdA en SP beschermen een neutraal internet; wie volgt?

Datalek: IP adressen bezoekers advocatenkantoor gelekt

Continued: wanneer vertelt Nederlandse overheid wat zij over ons opslaat?
DOSSIER: Zwartboek datalekken

En opnieuw heeft Bits of Freedom haar Zwartboek datalekken uit moeten breiden. De statistieken van een advocatenkantoor waren niet afgeschermd, met als gevolg dat de IP adressen van de bezoekers zichtbaar waren.

Voor de website van Moszkowicz Advocaten worden statistieken over bezoekers bijgehouden. De webinterface van dit programma was onvoldoende afgeschermd en daardoor voor iedereen toegankelijk. Uit de statistieken zijn onder meer de IP adressen van de bezoekers af te leiden. De statistieken werden al voor meer dan twee jaar bijgehouden.

De pagina’s zijn na een melding binnen enkele uren afgeschermd.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.