Prangende vraag: wanneer vertelt Nederlandse overheid wat zij over ons opslaat?

Error: country disconnected

Landelijke telecomdatabank: 2,6 miljoen opvragingen in 2010
DOSSIER: Platformen

Terwijl in de straten van Egypte honderdduizenden demonstranten op de been zijn, keken we in het Westen vol verbazing toe: Egypte is het eerste land in de geschiedenis dat vrijwel volledig van internet werd afgesloten. Vrije communicatie tussen burgers binnen Egypte en daarbuiten was niet langer mogelijk. Twitter, Facebook, YouTube – de media die Egyptenaren gebruikten om in contact te blijven – verdwenen als sneeuw voor de zon. Dat overkomt ons toch niet? Think again.

In Europa discussieert men over een internetfilter, in Amerika heeft men het over een ‘kill switch’ waarmee ‘het internet kan worden uitgezet’ en in Nederland wordt de inzet van Deep Packet Inspection onderzocht, om nauwlettend het internetverkeer van alle burgers in de gaten te houden. Precies dezelfde maatregelen die in Egypte werden gebruikt om de bevolking hun recht op vrije vergadering en vrijheid van meningsuiting te ontnemen.

Als Westerse overheden momenteel ergens voor zouden moeten vechten, dan zou het moeten zijn voor het recht op ongehinderde communicatie van haar burgers. Niet langer de invoering van beperkende maatregelen onderzoeken, maar een verbod op beperkende maatregelen invoeren. Het Westen zou niet moeten wijzen naar China, Egypte en haar buurlanden om te zeggen: dat moeten wij ook kunnen. Ze zouden er naar moeten wijzen om te zeggen: dat moeten wij nooit willen.

Inmiddels komt Egypte langzaam weer online. Bits of Freedom komt op voor jouw vrijheid en privacy op internet en jij kan ons daarbij helpen.

 1. Greeg

  Te bizar gewoon!
  Heeft de overheid in Nederland ook soortgelijke privileges?

 2. Lennie

  In Australie zegt men dat men dat ook niet wil, maar in de tussen tijd hebben zel wel 1 van de meest geavanceerde internet filters ter wereld. Dus, tja, ze hebben het dus ook niet nodig (voorlopig):
  http://delimiter.com.au/2011/02/03/no-internet-kill-switch-for-australia-says-conroy/

 3. nieuwe wereld orde

  Ook hier gaat het gebeuren en allemaal onder de noemer terrorisme en voor de veiligheid van de burger . Net als de chip/vingerafdruk in je paspoort en straks in nog veel meer dingen en producten waardoor je dus 24/7 per sateliet te volgen bent en dat weer allemaal onder de noemer “als je niks te verbergen hebt”
  Een mooi voorbeeld is de reclame van IBM en de RFIDchip , dat is die reclame dat een jongen de supermarkt inloopt gevolgd word door een camera , hij onder tussen spullen in zijn jas steekt , het lijkt dus of hij steelt , daarna naar buitenloopt door een poortje de bewaking achter hem aan loopt en hem het bonnetje geeft . Doordat alles een chip heeft inclusief de persoon is er dus gelijk afgerekend !!
  Hier de link van de reclame : http://www.youtube.com/watch?v=xnwaFxFru5k

  Wist u dat IBM de ponskaarten maakte voor hitler om de joden te kunnen vergassen!!
  Kijk eens de docu “one mainframe to rulle them all”

  It’s all about controling the people .

 4. Gerard

  Het is hetzelfde tuig, dat zware criminelen vrijlaat, met als doel angst te zaaien en te destabiliseren.
  Ik heb toch altijd nog de hoop dat Nederland een beschaafd land is, maar ik volg BOF niet voor niets.

 5. Ad

  En de vijfde colone? Die slaapt, en is bezorgd over zijn verworvenheden z’n vakantie’s zit te loeren naar de buren enz..
  Blind voor wat er ondertussen met onze leefomstandigheden, het behandeld worden als potenciéle criminelen, de uitholling van ons zorgstelsel, de klasse Justitie en zo is er nog wel ‘n opsomming te maken van verloren rechten zoals de privacy enz.enz.
  Het stelselmatig vegiftigen met Fluoride, G-stream vliegtuigen de bangmakerijen het karakterloze ja knikken tegen de US onze kinderen blootstellen aan de smeerlapperij (DU munitie) die gebruikt wordt bij het kolonialiseren van het verre oosten ( ook onze jongens komen terug met vreemde aandoeningen!) en allemaal voor onze veiligheid en vrijheid !!
  En inderdaad de leugen regeert en wel met stevige Hand! Zo hoop ik dat er door de ouders van nu de verantwoording genomen wordt t.a.v. gezondheid van d’r kinderen, vaccinatie’s etc etc
  Dat zou al ‘n behoorlijke schok teweeg brengen, want als er dan toch angst moet zijn dan is het ‘n stuk beter dat de politiek bang is van zijn kiezers, de wetenschap dat zij afgerekend kunnen worden op hun daden zou (groen links is er nu ‘n goed voorbeeld van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.