En ondertussen: crypto-wars 2.0 en afschaffing identiteitskaarten

UPDATE: Kamerdebat 2 december over internetfilter

Vier bizarre internetverboden van de grootste providers
DOSSIER: Platformen

Een aantal dagen nadat het debat over het internetfilter op 2 december plaatsvond, publiceerde WebWereld een aantal artikelen over de inzet van DPI ten behoeve van een internetfilter. Maar wat is nu precies gezegd? Hier zijn het verslag en de video van het kamerdebat (deel 1 en deel 2), de reactie van Bits of Freedom op het debat in Nederland, de ontwikkelingen in Europa en wat jij kunt doen om de filtering van het internet te stoppen.

Op 11 januari 2011 werd het verslag van het kamerdebat over de aanpak van kindermisbruik en internetfiltering openbaar. Naast de letterlijke tekst (PDF), kun je hier de video van het debat downloaden: deel 1 en deel 2. Het debat vormde voor Bits of Freedom de aanleiding om staatssecretaris Teeven een open brief te sturen, waarin wij vragen geen ineffectief internettap voor alle Nederlanders in te stellen, dat de vertrouwelijke communicatie verregaand zou inperken. Volgens de staatssecretaris volgt de inhoudelijke reactie medio februari.

Ondertussen wordt ook op Europees niveau vergaderd over internetfiltering. Alhoewel, zo blijkt uit het verslag van het kamerdebat, Nederlandse experts inmiddels doorhebben dat het filter een ineffectieve en schadelijke maatregel is, worden in Europa juist de eerste stappen gezet om zo een internetfilter verplicht te stellen. Lees hier hoe je kunt helpen internetfiltering te voorkomen en de focus voor de bestrijding van seksueel kindermisbruik in de juiste richting kunt krijgen.

  1. Tweets die vermelden Kamerdebat 2 december over internetfilter [video] « Bits of Freedom -- Topsy.com

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door GLR mediamanagement, Informatieprofession, Matthijs P, fadsandfancies.com, Rene en anderen. Rene heeft gezegd: RT @bitsoffreedom: Bits of Freedom blogt: "Kamerdebat 2 december over internetfilter [video]": http://is.gd/ilfBH […]

  2. Matthijs

    De dag dat ze internet gaan filteren is de dag dat ik overstap op een gecodeerde verbinding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.